1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Dragnea, pentru Reuters: TVA scade la 18%, impozitul pe profit se reduce la 10%, iar salariul minim creşte la 300 de euro pe lună

Liviu Dragnea a dat asigurări că TVA (Taxa pe Valoarea Adăugată) va fi redusă la 18%, nefiind însă sigur dacă acest lucru se va întâmpla anul viitor sau în 2020, iar salariul minim ar urma să ajungă la cel puţin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru Reuters.

24 mai, 2018 | News.ro

Liderul PSD a mai anunţat şi intenţia Guvernului de a reduce impozitul pe profit în 2020, de la 16% la 10% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de un milion de euro, conform Reuters citat de News.ro.

De asemenea, conform Reuters, în privinţa contribuţiilor la sistemul privat de pensii, Dragnea a afirmat că Guvernul ar putea decide ca acestea să devină opţionale, în condiţiile în care în prezent sunt obligatorii pentru persoanele sub 35 de ani, iar orice modificare ar putea afecta piaţa de capital, având în vedere că fondurile de pensii se numără printre cei mai mari investitori.

El a adăugat că salariul minim ar urma să ajungă la cel puţin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro.

"Vorbim despre un nivel al salariilor şi pensiilor care poate părea ridicol în occident", a spus Dragnea, adăugând că "au fost prea mulţi ani de austeritate".

El a calmat temerile privind potenţialul impact al unor stimulente asupra inflaţiei.

Dragnea a mai afirmat că Guvernul intenţionează să se concentreze pe stimularea veniturilor prin investiţii, promovarea schemelor de ajutor, utilizarea fondurilor europene şi iniţierea parteneriatului public - privat pentru lucrările de infrastructură, precum şi listarea la bursă a companiilor de stat.

"Începând cu 2019 - 2020, o majoritate covârşitoare a companiilor de stat vor fi listate la bursă", a afirmat Dragnea.

În ceea ce priveşte informaţiile referitoare la suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii, negate ulterior de reprezentanţii Executivului, Liviu Dragnea a declarat: "Am anunţat că vrem să prezentăm o analiză riguroasă în 2018 a tuturor datelor necesare ca românii să înţeleagă dacă şi cât pot câştiga din sistemul de pensii, acordându-le posibilitatea să opteze în cunoştinţă de cauză".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO