Dragnea: Sper să rezolvăm odată problema ASF, nu e în regulă ce se întâmplă la acea instituţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi la Parlament că va solicita discutarea ”foarte, foarte repede” a situaţiei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în sensul demiterii conducerii instituţiei, considerând că ”nu e în regulă ce se întâmplă” acolo, referindu-se la scandalul pensiilor private.
Economica.net - joi, 20 apr. 2017, 11:34
Dragnea: Sper să rezolvăm odată problema ASF, nu e în regulă ce se întâmplă la acea instituţie

„Am întrebat şi eu azi cine şi de ce întârzie punerea pe ordinea de zi a acelui raport, n-am reuşit să aflu. Cu prima ocazie, care va fi foarte, foarte repede, vom discuta acel raport şi sper să pice raportul ca să rezolvăm odată problema de la ASF. Nu e în regulă ce se întâmplă la acea instituţie. Nu e în regulă ca acea instituţie să reacţioneze atât de târziu la un astfel de comportament al unei societăţi private din România, care gestionează şi se joacă cu miliardele românilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă şi celălalt lider al coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, are acelaşi punct de vedere, Dragnea a replicat că o să-l întrebe acest lucru la el în birou, la finalul declaraţiilor de presă.

Atrăgându-i-se atenţia că Tăriceanu a declarat în urmă cu două zile că ASF a făcut ceea ce trebuia în scandalul pensiilor private, Liviu Dragnea a spus că măsurile luate de Negriţoiu au venit tardiv şi în urma intervenţiilor publice.

„După ce (a luat ASF măsura amendării NN Pensii – n. red.)? După nişte declaraţii publice şi după nişte intervenţii pubice a făcut ce trebuia. Trebuia să facă asta mai demult”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat în continuare de ce nu a solicitat punerea pe ordinea de zi a Birourilor Permanente Reunite a raportului prin care se solicită demiterea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, Dragnea a răspuns că motivul este că s-a întors abia aseară din concediu.

„Era deja făcut proiectul ordinii de zi pentru astăzi. N-am putut s-o fac pentru că eu, ca să nu existe niciun fel de problemă, am delegat, prin decizie, atribuţiil epreşedintelui, până inclusiv aseară târziu”, a susţinut liderul PSD.

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nu au mai luat marţi în discuţie raportul comisiilor economice şi de buget finanţe prin care se solicită revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fără a fi precizat motivul amânării.

„Raportul făcut de Comisii nu are nicio legătură cu incidentul care mie mi se pare într-adevăr foarte grav generat de compania de asigurări care funcţionează pe pilonul II de pensii faţă de care Autoritatea a luat, cel puţin aşa consider eu, măsurile care se impuneau în faţa unei acţiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative nu numai asupra celor care sunt participanţi în pilonul II de pensii, dar cu reverberaţii foarte largi în toată zona economică. Deci nu au legătură una cu alta, deci trebuie tratate complet separat”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei BPR.

Întrebat dacă este nevoie de o analiză în cadrul comisiilor parlamentare în ceea ce priveşte scandalul pensiilor private, Tăriceanu a negat.

„Nu cred că trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat măsurile cel puţin pe subiectul de care vorbeam, a luat măsurile care sunt prevăzute de regulamentul de funcţionare al ASF”, a mai spus Tăriceanu.

Biroul Permanent al Senatului a transmis marţi Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Mişu Negriţoiu nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute în legea de funcţionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotărât, cu majoritate de voturi (o abţinere şi un vot neexprimat al unui parlamentar aflat în conflict de interese) să înainteze plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului propunerea de revocare a lui Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Cât ne costă ajutorul de 700 de lei pentru pensionari
Cât ne costă ajutorul de 700 de lei pentru pensionari
Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Numit "Sprijin pentru România", pachetul prevede și acordarea......
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a raporat joi venituri ...
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program  sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM are în vedere o hibridizare, iar în şase luni va avea, similar companiilor low-cost, un program de sales on board, ...
Moscova amenință că va expulza corespondenții de presă americani, dacă platforma YouTube va continua să blocheze conferințele de presă ale MAE rus
Moscova amenință că va expulza corespondenții de presă americani, dacă platforma YouTube va continua să blocheze conferințele ...
Rusia a ameninţat joi că va expulza corespondenţi de presă americani dacă platforma video YouTube va bloca din nou briefingurile ...