1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Drăgoi: Avem rezerve de lichiditate peste aşteptări

Cele 2,25 miliarde de dolari împrumutate de România din SUA în primele două luni ale anului au avut consolidat rezerva de lichiditate din Trezoreria statului, care a atins astfel un nivel peste aşteptări şi asigură României o poziţie confortabilă, afirmă ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi.

16 mar, 2012 | Mediafax

"Ne-am atins obiectivul de a constitui un buffer de lichiditate confortabil. Suntem chiar peste aşteptări. Era o asigurare cerută şi de partenerii externi şi care ne oferă stabilitate în contextul extern actual în care situaţia nu este totuşi deloc roz în pofida acalmiei actuale din zona euro", a declarat Bogdan Drăgoi pentru Ziarul Financiar.

El admite că o asemenea rezervă consistentă de lichiditate implică şi costuri, însă spune că acestea merită asumate pentru că bufferul va proteja România.

FMI a cerut o rezervă de lichiditate care să permită Finanţelor să reziste patru luni făcând toate plăţile curente fără să acceseze piaţa.

Drăgoi vrea ca de la vară să obţină o plasă de siguranţă suplimentară de la Banca Mondială sub forma unei linii de credit de 1miliard de euro care va rămâne la dispoziţia României timp de trei ani în cazul blocării pieţelor externe, la un cost de 0,25% pe an.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO