1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Drăgoi: Cifrele macroeconomice permit revenirea salariilor

Situaţie macroeconomică din prezent permite revenirea salariilor, a anunţat luni, ministrul de Finanţe, Bogdan Drăgoi, cu ocazia discuţiilor pe care premierul desemnat Victor Ponta le va avea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

30 apr, 2012 | Agerpres

"Situaţia de astăzi permite revenirea salariilor, şi cifrele macro permit acest lucru în următoarele cinci - şase luni", a spus actualul ministrul de Finanţe.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, premierul desemnat, va avea luni o întrevedere cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis duminică AGERPRES, întâlnirea se va desfăşura la sediul USL din şoseaua Kiseleff nr. 57 cu începere de la ora 16,00.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, prezent la depunerea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general, că îşi doreşte ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie.

"Din momentul în care mi-am asumat răspunderea să formez un nou guvern, evident că îmi doresc ca acest guvern să obţină votul de încredere şi să putem gestiona cât mai rapid un guvern cu puteri depline în treburile ţării. (...) Intenţia mea şi interesul României este ca delegaţia să plece din România cu noua scrisoare de intenţie, semnată de către un guvern care are asemenea puteri", a afirmat Victor Ponta.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au început marţi să lucreze la Bucureşti în cadrul celei de-a cincea evaluări a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO