1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Dragoş Anastasiu (Eurolines): Am avut o creştere de peste 20% a afacerilor, în primele cinci luni

Afacerile Grupului Eurolines România pe transportul turistic cu autocarele au crescut cu peste 20%, în primele cinci luni din 2014, evoluţie neaşteptată în contextul actual al pieţei, a declarat, joi, preşedintele companiei, Dragoş Anastasiu.

26 iun, 2014 | Agerpres

'Primele cinci luni ale anului au reprezentat o mare surpriză pentru noi, privind evoluţia afacerilor. Creşterea a fost de 21%, faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Ne aşteptăm ca, până la sfârşitul anului, să atragem de pe piaţa germană un număr mare de clienţi. În următorii trei ani, ne propunem să înnoim toată flota de autocare a Eurolines', a spus Anastasiu, într-o conferinţă de presă.

Investiţiile programate de grup pentru 2014 se ridică la 14 milioane de lei.

Preşedintele Eurolines a prezentat noua achiziţie de opt autocare Scania - Beulas, la valoarea de 2,4 milioane de euro, printr-o finanţare pe şase ani şi jumătate de la BRD Sogelease, cu un avans de 6% şi o valoare reziduală de 15%.

Reprezentanţii Eurolines preconizează că peste 60.000 de persoane vor fi transportate anual cu noile autocare, pe o rutele Bucureşti - Dortmund şi Bucureşti - Salzbruke - Luxembourg.

Noua flotă reprezintă o comandă specială în ceea ce priveşte motorizarea şi carosarea.

Dragoş Anastasiu a anunţat, de asemenea, lansarea, la 1 septembrie, a programului 'Arround Europe', în care doi tineri din România vor călători în 20 de oraşe europene cu autocarele Eurolines, pentru a testa standardele serviciilor oferite de companie.

Autocarele au motoare de 440 de cai, cu rezervoare de combustibil de 1.000 de litri, un număr de 57 de locuri, dintre care opt fotolii business class, un bar, automate de cafea, cală de bagaje supradimensionată, sistem de monitorizare externă a traseului prin GPS, cu informaţii în timp real privind ruta pe care se află maşina.

Eurolines are o flotă de 30 de autocare proprii, iar cu cele ale sub-antreprenorilor ajunge la o flotă de 50 de maşini.

Touroperatorul acoperă 400 de destinaţii din 14 ţări.

Potrivit statisticilor, 10% din turismul european se face cu autocarul, 3% din persoanele care se înscriu pentru circuite aleg autocarul, iar în contextul îmbătrânirii populaţiei, transporturile turistice cu autocarul vor creşte cu 10%, în următorii ani.

Grupul Eurolines, din care fac parte 20 de companii din România, Germania şi Republica Moldova, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 330 de milioane de lei, în 2013, în creştere cu 30%, faţă de 2012.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO