1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Dragoş Anastasiu vrea să reintroducă România în cataloagele TUI din 2018

România nu mai este prezentă în cataloagele tipărite ale celui mai mare operator de turism la nivel mondial, TUI, din 2013. Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group şi partenerul TUI în România, vrea să reintroducă vacanţele în România în cataloagele TUI, din 2018. 

15 dec, 2016 | | ECONOMICA.net

La trei ani de când a renunţat că mai aducă turişti în România, Elena Udrea, ministrul al Turismului, semnează în 2009 un parteneriat cu TUI, prin care acesta urma să reintroducă România în ofertă, începând cu 2011. În toamna lui 2012, TUI a renunţat, din nou, la România.

Totuşi, creşterea cu 10% a numărului de turişti străini ar putea readuce România în oferta celui mai mare operator din turism la nvel mondial. 

"Evoluţia de până acum ne ambiţionează să avem drept obiectiv ca destinaţia România să reapară în cataloagele tipărite ale TUI, liderul mondial al turismului, pentru sezonul de vară 2018. Vrem, astfel, să contribuim şi noi esenţial la obiective care ni se par pe cât de importante, pe atât de realizabile pentru o industrie care ar trebui să fie prioritară pentru România: minimum 30% pondere turişti străini şi 10% contribuţie a turismului la PIB"a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group. 

Acesta mai spune că am fi putut avea mai mulţi turişti dacă ţara noastră dispunea de un buget de promovare adecvat momentului. 

Vânzări de 125 de milioane de euro în 2016 pentru grupul Eurolines 

Grupului Eurolines, alcătuit din 21 de companii, a crescut în 2016 cu 13% şi a ajuns la vânzări de 125 milioane euro. Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi TUI TravelCenter, va finaliza anul în curs cu o creştere de 12% a cifrei de vânzări, ajungând la nivelul de 86,5 milioane euro.

Pentru 2017, compania vrea să-şi consolideze poziţia de lider al pieţei de turism şi transport şi vizează la o creştere cu 12% a vânzărilor, până la nivelul de 140 de milioane de euro. Investiţii de 350.000 de euro se vor face şi în complexul Green Village Resort din Delta Dunării, pentru care grupul şi-a propus vânzări de circa 2,1 milioane de euro. 

De asemenea, Eurolines va continua procesului de înnoire a flotei de autocare a Eurolines, prin achiziţia a trei autocare noi în 2017, în valoare de 750.000 euro, dar şi creşterea ponderii vânzărilor on-line.

La nivel de Grup, bugetul total al investiţiilor programate pentru anul viitor este de aproximativ 6 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO