Dragoş Doroş, avocat la NNDKP, va fi numit secretar de stat în Finanţe

Dragoş Doroş, fost director în Ministerul Finanţelor şi actual partener al diviziei fiscale a casei de avocatură de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, va fi numit de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de secretar de stat la Finanţe, pe postul rămas vacant după demisia lui Dan Lazăr.
Economica.net - joi, 12 apr. 2012, 13:51
Dragoş Doroş, avocat la NNDKP, va fi numit secretar de stat în Finanţe

Decizia de numire în funcţie va semnată de premier în următoarele zile, Doroş fiind la acest moment în concediu, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Dragoş Doroş a mai lucrat în Ministerul Finanţelor până în toamna anului 2010, ca director al Direcţiei Legislaţie Impozite Directe, post din care a coordonat rescrierea Codului Fiscal şi a participat la negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

Ulterior, el a fost cooptat de Nestor, ca partener la NNDKP Consultanţă Fiscală.

Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor la sfârşitul lunii martie, după ce a fost ales prorector al Universităţii Babes-Bolyai.

Cine este Dragoş Doroş

Din noiembrie 2010, Dragoş Doroş este partener la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanţă Fiscală – jucător de top din piaţa avocaţială din România.
În noiembrie 2010, NNDKP Consultanţă Fiscală anunţa consolidarea echipei prin cooptarea lui Dragoş Doroş, în calitate de partner.
Experienţa lui Dragoş Doroş s-a consolidat pe arii ale consultanţei fiscale, precum: structurarea investiţiilor şi planificarea fiscală, due dilligence fiscal, asistenţă în timpul proceselor de audit fiscal (inclusiv asistenţa în etapele administrative ulterioare) în domenii precum energie, transporturi, tranzacţii imobiliare.

Anterior poziţiei la NNDKP, Dragoş Doroş a fost director al departamentului Legislaţie şi Impozite Directe din Ministerul Finanţelor Publice.
În cadrul Ministerului Finanţelor Publice Dragoş Doros a coordonat echipa tehnică alocată redactării şi modificării Codului Fiscal şi a Normelor de Aplicare pe partea de impozite directe, a negociat convenţiile de evitare a dublei impuneri şi alte tratate internaţionale având componentă fiscală. De asemenea, a participat la comisiile de dialog social şi la negocierile pe care statul român le-a avut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, dar şi la reuniuni de lucru ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică pe probleme de taxare internaţională şi cooperare administrativă.

 

 Ce credea Doroş în 2011 despre Codul fiscal

Modificarile Codului fiscal au suferit din 2004 pana azi de aceeaşi problemă: sunt promovate prea intempestiv, nu sunt discutate şi nu sunt supuse unei perioade absolut necesare de ‘rodaj’. Aceasta este sursa principala a tuturor problemelor legate de aplicarea lor, precum şi principala cauză a lipsei de predictibilitate în domeniul fiscalitatii. Totusi, măsurile legate de introducerea contribuţiilor sociale în codul fiscal şi sistematizarea bazei impozabile, precum şi declaratia unică sunt paşi importanţi pentru simplificarea sarcinii fiscale a angajatorilor din Romania”, spunea Dragoş Doroş, în februarie 2011, la un seminar organizat de ZF.

 

Sistemul fiscal nu este restructurat, ci doar rearanjat, mai declara Dragoş Doroş în februarie 2011, la Tax, Law & Lobby- cel mai important forum fiscal şi de legislaţie, organizat de Business Review.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...