Dragoş Doroş, avocat la NNDKP, va fi numit secretar de stat în Finanţe

Dragoş Doroş, fost director în Ministerul Finanţelor şi actual partener al diviziei fiscale a casei de avocatură de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, va fi numit de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de secretar de stat la Finanţe, pe postul rămas vacant după demisia lui Dan Lazăr.
Economica.net - joi, 12 apr. 2012, 13:51
Dragoş Doroş, avocat la NNDKP, va fi numit secretar de stat în Finanţe

Decizia de numire în funcţie va semnată de premier în următoarele zile, Doroş fiind la acest moment în concediu, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Dragoş Doroş a mai lucrat în Ministerul Finanţelor până în toamna anului 2010, ca director al Direcţiei Legislaţie Impozite Directe, post din care a coordonat rescrierea Codului Fiscal şi a participat la negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

Ulterior, el a fost cooptat de Nestor, ca partener la NNDKP Consultanţă Fiscală.

Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor la sfârşitul lunii martie, după ce a fost ales prorector al Universităţii Babes-Bolyai.

Cine este Dragoş Doroş

Din noiembrie 2010, Dragoş Doroş este partener la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanţă Fiscală – jucător de top din piaţa avocaţială din România.
În noiembrie 2010, NNDKP Consultanţă Fiscală anunţa consolidarea echipei prin cooptarea lui Dragoş Doroş, în calitate de partner.
Experienţa lui Dragoş Doroş s-a consolidat pe arii ale consultanţei fiscale, precum: structurarea investiţiilor şi planificarea fiscală, due dilligence fiscal, asistenţă în timpul proceselor de audit fiscal (inclusiv asistenţa în etapele administrative ulterioare) în domenii precum energie, transporturi, tranzacţii imobiliare.

Anterior poziţiei la NNDKP, Dragoş Doroş a fost director al departamentului Legislaţie şi Impozite Directe din Ministerul Finanţelor Publice.
În cadrul Ministerului Finanţelor Publice Dragoş Doros a coordonat echipa tehnică alocată redactării şi modificării Codului Fiscal şi a Normelor de Aplicare pe partea de impozite directe, a negociat convenţiile de evitare a dublei impuneri şi alte tratate internaţionale având componentă fiscală. De asemenea, a participat la comisiile de dialog social şi la negocierile pe care statul român le-a avut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, dar şi la reuniuni de lucru ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică pe probleme de taxare internaţională şi cooperare administrativă.

 

 Ce credea Doroş în 2011 despre Codul fiscal

Modificarile Codului fiscal au suferit din 2004 pana azi de aceeaşi problemă: sunt promovate prea intempestiv, nu sunt discutate şi nu sunt supuse unei perioade absolut necesare de ‘rodaj’. Aceasta este sursa principala a tuturor problemelor legate de aplicarea lor, precum şi principala cauză a lipsei de predictibilitate în domeniul fiscalitatii. Totusi, măsurile legate de introducerea contribuţiilor sociale în codul fiscal şi sistematizarea bazei impozabile, precum şi declaratia unică sunt paşi importanţi pentru simplificarea sarcinii fiscale a angajatorilor din Romania”, spunea Dragoş Doroş, în februarie 2011, la un seminar organizat de ZF.

 

Sistemul fiscal nu este restructurat, ci doar rearanjat, mai declara Dragoş Doroş în februarie 2011, la Tax, Law & Lobby- cel mai important forum fiscal şi de legislaţie, organizat de Business Review.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...