Dragulin, Unicredit: „Vom creşte organic în următorii ani. Agresiv, mult mai rapid decât piaţa!”

Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank, a declarat că banca italiană îşi va continua dezvoltarea în România în următorii ani abordând o tehnică uşor diferită: creştere organică, dar una mult mai agresivă, mai rapidă decât piaţă. În sprijinul celor afirmate, acesta arată că în timp ce piaţa creditului neguvernamental a crescut cu 4,2%, Unicredit a crescut cu 8,4%.
Economica.net - mie, 06 sept. 2017, 21:03
Dragulin, Unicredit:

Sorin Drăgulin a arătat că piaţa din România este în sfârşit pregătită pentru ofertele de digitalizare financiară venite din partea băncilor, chiar dacă nu poate fi vorba încă de acordarea creditelor pe Facebook sau alte canale online. Potrivit unor date preluate din statisticile Eurostat, BNR și INS, populația bancarizabilă a României este de aproximativ 10 milioane, existând 8 milioane de utilizatori de smartphone și 8,7 milioane de utilizatori de rețele de socializare. Aceleași statistici indică faptul că 50% dintre utilizatorii de carduri nu au făcut o tranzacție POS și doar 20% dintre aceștia folosesc canalele digitale, în timp ce 55% folosesc săptămânal Internet/Mobile Banking.

„Clienții interacționează cu sucursala de câteva ori pe an, dar folosesc mobile banking, în medie, de 3-4 ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că sunt chiar persoane care folosesc zilnic acest instrument. Celelalte industrii au trecut deja la o altă formă de interacțiune cu clienții, de exemplu prin rețele de socializare, și este timpul ca și băncile să facă acest pas”, a mai spus Drăgulin. În acest context, bancherul a vorbit de strategia pe termen lung a băncii care previzionează o dezvoltare pe zona de digitalizare, „nu cu mult înaintea pieţei, pentru că atunci poţi genera pierderi, dar cu un pas înaintea pieţei este ideal”.

Drăgulin a arătat că statisticile arată o constanţă a utilizatorilor de online banking, dar o creştere exponenţială pe zona utilizării serviciilor de mobile banking, Unicredit triplându-şi într-un singur an clienţii din această zonă. De aceea, strategia pe următorii ani a băncii nu se bazează pe achiziţii noi sau alte tehnici de dezvoltare, ci pe o creştere organică a băncii, tocmai prin sprijinirea serviciilor de digitalizare care reduc costurile şi permit o creştere agresivă a băncii, mai rapidă decât piaţa. „De exemplu, piaţa creditelor a crescut cu 4,2% în termeni reali anul acesta, noi am crescut cu 8,4%. Piaţa depozitelor bancare a crescut cu 7,5%, noi am crescut cu 18,2%”, a subliniat Sorin Drăgulin.

Unicredit, banca de pe locul cinci în topul instituţiilor de credit din România din punct de vedere al activelor, a înregistrat un profit de 225,20 milioane de lei la sfârşitul primului semestru din acest an, potrivit datelor publicate pe BVB.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean, cu un model simplu de banca comercială şi un sistem complet de Banca Corporate şi de Investiţii. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...