DREPT LA REPLICĂ din partea ANPCPPSR

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a trimis redacţiei ECONOMICA.NET un drept la replică la articolul "Telefonul de protecţia consumatorilor a ajuns la un ONG". Iată mai jos, integral, dreptul la replică:
Economica.net - joi, 20 iun. 2013, 13:47
DREPT LA REPLICĂ din partea ANPCPPSR

Referitor la articolul aparut astazi, 20 iunie 2013, cu titlul „ Telefonul de protecţia consumatorilor a ajuns la un ONG„, publicat pe website ul dvs, va instiintam ca in articolul mentionat se regasesc multe inadvertente si informatii eronate, nedocumentate, tendentioase si fara legatura cu realitatea.

Federatia Asociatiilor de Consumatori, a carei membra fondatoare este si Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a incheiat un parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in vederea informarii si consilierii consumatorilor cu privire la drepturile acestora in domenii diverse, servicii financiare, bancare, telecomunicatii, produse alimenatare si nealimentare, prin intermediul unui numar scurt de telefon, apelabil cu tarif normal.

Proiectul a fost realizat in scopul sporirii gradului de informare a consumatorilor, in beneficiul acestora, costurile fiind suportate integral de catre Federatia Asociatiei de Consumatori. Nu exista nici un fel de obligatie materiala pentru Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pune la dispozitia comerciantilor, pe pagina de internet , cu titlu gratuit, placheta ce contine numarul de telefon scurt, prin intermediul caruia persoanele interesate pot accesa informatii cu privire la drepturile lor. Placheta este disponibila pentru a fi descarcata cu titlu gratuit si pe site-ul www.protectia-consumatorilor.ro. Mentionam ca in trecut, pana la implementarea proiectului la care facem referire, placheta nu era disponibila gratuit si trebuia achizitionata contra cost.

Va aducem la cunostinta faptul ca in trecut numarul pus la dispozitia consumatorilor a fost detinut si administrat de o alta asociatie de consumatori, proiectul fiind nefunctional. In urma problemelor semnalate de majoritatea consumatorilor, s-a initiat si implementat acest proiect in beneficiul consumatorilor si pentru a asigura continua accesul permanent al cetatenilor la informare corecta.

In ceea ce priveste asa numita confuzie la care articolul face referire, mentionam ca intre Autoritatea Nationala de Protectia Consumatorilor si organizatia de consumatori denumita Asociatia Nationala de Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, este evident ca denumirile celor doua entitati sunt in mod esential diferite, prin chiar intelesul celor doi termeni: „ autoritatea”, desemnand un organ al statului cu atributii de control si sanctiune si „asociatia”, desemnand o organizatie de consumatori ne – guvernamentala, non-profit.

A.N.P.C.P.P.S. Romania este inregistrata legal si detine numar de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Ministerul Justitiei, cat si la organele fiscale, este o organizatie foarte cunoscuta, cu activitati licite, deruleaza proiecte europene si campanii de interes general, face parte din numeroare Grupuri de Lucru nationale si internationale, reprezentand Romania in diferite structuri europene si internationale. Dintre ultimele proiecte amintim campania aflata in derulare „ E Dreptul tau actioneaza! STII CINE ESTI TU? Esti cetatean european si ai drepturi!” , finantat de Uniunea Europeana.

Va informam ca Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, dar si Federatia Asociatiei de Consumatorilor sunt sever afectate de aceasta stire, cu consecinte importante, defaimarea prejudiciind in mod grav reputatia si imaginea organizatiei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco extinde serviciile disponibile prin EasyBox, oferind opțiunea plății cu cardul și a returului gratuit, direct la EasyBox, în termen de 45 de zile....
Euro va continua să crească, gaura de la buget se adâncește. Analiștii CFA România estimează o creştere economică de doar 2,3% pentru acest an
Euro va continua să crească, gaura de la buget se adâncește. Analiștii CFA România estimează o creştere economică ...
Analiştii CFA România estimează o creştere economică de 2,3% pentru acest an, în scădere faţă de anticipaţiile ...
Dacă Rusia învinge Ucraina, „Slovacia este următoarea” – premierul slovac
Dacă Rusia învinge Ucraina, „Slovacia este următoarea” – premierul slovac
Premierul slovac Eduard Heger a declarat miercuri, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, că Ucraina ''trebuie ...
Faer, APERO:  67% dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac
Faer, APERO:  67% dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac
Două treimi (67%) dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac, a declarat, miercuri, ...