Drulă i-a mulțumit călduros lui Băluță pentru că a început demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou din Sectorul 4

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că acțiunea de desființare a spațiilor comerciale amplasate ilegal în incinta stațiilor de metrou continuă, vineri seară 63 de astfel de construcții fiind demolate în zece stații.
Cristian Negrei - sâm, 17 apr. 2021, 13:25
Drulă i-a mulțumit călduros lui Băluță pentru că a început demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou din Sectorul 4

„Seară trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou”, a anunțat Cătălin Drulă sâmbătă pe pagină să de Facebook.

Mai întâi el le-a mulțumit primarilor din partidele care fac parte din coaliția de guvernare pentru acțiunile întreprinse pentru demolarea spațiilor comerciale care ocupă ilegal domeniul public.

Citește și: Toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou trebuie eliberate până pe 2 aprilie (economica.net)

„Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale”, a scris ministrul.

Pentru acțiunea de vineri seară, i-a mulțumit primarului social-democrat Daniel Băluță pentru „mobilizarea excelentă”.

„Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulțumesc d-lui. primar Băluță pentru mobilizarea excelentă”, a precizat Drulă.

El se așteaptă că acțiuni similare să fie întreprinse și de primăriile sectoarelor 3 și 5.

„Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5 și sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând”, a mai adăugat ministrul.

Metrorex a notificat în dată de 25 martie firma care administrează spaţiile comerciale din incinta stațiilor de metrou și care aparține sindicatului angajaților că, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la dată de 2 aprilie.

„În acest context, ţînând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi că urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale că, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la dată de 02.04.2021. Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora”, se specifică în comunicatul transmis pe 25 martie de Metrorex.

În dată de 26 martie a avut loc un protest spontan al unor membri ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, circulația metroului fiind oprită toată ziua.

Ministrul Drula a legat protestul de intenția Metrorex de a demonta spațiile comerciale, deși protestatarii nu au formulat explicit aceste revendicări și au susținut că au unele legate de salarii și temeri vizând restructurările.

În dată de 2 aprilie, Metrorex a anunţat că va începe procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale existente în staţiile de metrou, întrucât termenul acordat pentru eliberarea acestora expiră la acea dată. Prima acțiune de demolare a chioșcurilor a fost începută în statiiile din Sectorul 2 (Ștefan cel Mare, Pipera).

Citește și: Furnizorul de electricitate al Metrorex: Greva de la metrou a creat dezechilibre în tot sistemul energetic al Capitalei (economica.net)

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...