Drum nou între Oradea şi comuna învecinată Sântandrei, pentru conexiunea cu Autostrada Transilvania, deschis duminică

Un nou drum ce leagă şoseaua de centură a oraşului Oradea de Sântandrei a fost deschis, duminică, circulaţiei rutiere, în prezenţa primarului municipiului, Ilie Bolojan, şi a edilului comunei, Ioan Mărcuş.
Economica.net - Dum, 16 dec. 2018, 13:05
Drum nou între Oradea şi comuna învecinată Sântandrei, pentru conexiunea cu Autostrada Transilvania, deschis duminică

Lungimea drumului este de 3,5 km, a fost construit pe două benzi, de câte 3,5 metri, la care se adaugă şanţuri, podeţe şi iluminatul public. Pe toată lungimea drumului a fost amenajată o pistă de biciclete cu lăţimea de 3 m, integrată în profilul transversal al străzii.

Lucrările au cuprins şi execuţia unui pod oblic (la 75%) peste pârâul Peţa, având o deschidere de 20 de metri şi lungimea totală de 28,6 m.

Drumul traversează 1,9 km pe teritoriul municipiului Oradea şi 1,6 km pe teritoriul comunei Sântandrei, fiind finanţat din bugetele locale ale celor localităţi, prin ADI Zona Metropolitană Oradea (ZMO).

Valoarea totală a drumului executat de SC Drumuri Bihor şi proiectat de SC Aqua Cons SRL se ridică la 6,8 milioane de lei fără TVA.

Lucrările au fost terminate în avans cu două luni, termenul de predare al drumului fiind prevăzut pentru 14 februarie 2019.

Prin construcţia noului drum s-a urmărit descongestionarea traficului strangulat la nivel de cale ferată Arad – Oradea şi sporirea capacităţii de circulaţie prin mărirea fluenţei traficului, crearea unui mediu sănătos pentru locuitori prin înlăturarea poluării aerului, zgomotelor şi trepidaţiilor.

Drumul realizat se va intersecta cu giraţia viitorului drum de legătură de la centura Oradea la Autostrada Transilvania şi se va lega cu viitoarea centură a comunei Sântandrei.

Te-ar mai putea interesa și
Apropierea Georgiei de UE este din nou amenințată – „Legea rusă” trece de primul vot în Parlament. Zeci de mii de oameni au ieșit la protest
Apropierea Georgiei de UE este din nou amenințată – „Legea rusă” trece de primul vot în Parlament. ...
Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat miercuri în Georgia împotriva votului în prima lectură a unui proiect de lege despre "influenţa străină", comparabil cu o lege represivă din Rusia......
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul ...
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...