Drum Expres Brăila – Galați: UMB a postat luni imagini cu zeci de camioane pe șantier VIDEO

Grupul UMB a postat luni imagini de pe șantierul Drumului Expres Brăila - Galați. Din acestea rezultă că cel mai puternic constructor român de autostrăzi a mobilizat aici zeci de camioane.
Anemona Andone - lun, 14 feb. 2022, 20:06
Drum Expres Brăila - Galați: UMB a postat luni imagini cu zeci de camioane pe șantier VIDEO

Imaginile postate luni de către grupul UMB pe pagina proprie de Facebook arată zeci de camioane aliniate pe trei – patru rânduri, pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați.


Despre ritmul de lucru de pe acest șantier a relatat săptămâna trecută și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Se lucrează în foc continuu pe șantierul Drumului expres Brăila – Galați!
– lucrări la terasamente
– execuție saltele material granular
– lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor (amenajare podețe)”, trasmitea șeful Transporturilor pe pagina proprie de Facebook.

dx braila galati

Drumul Expres Brăila – Galați va avea o lungime de 10,77 km. Valoarea contractului este de 371,41 milioane lei (fără TVA). Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile.

 

Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune rapidă între cele două orașe, dar și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni.

Pe 15 aprilie 2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Proiectarea și Execuția Drumului Expres Brăila – Galați” cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

dx braila galati

Pe 1 iulie 2021 a fost dat ordinul de începere pentru faza de proiectare, iar pe 10 ianuarie 2022 a fost emis ordinul de începere pentru construcția a circa șapte kilometri.
Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...