Drumul expres Craiova – Piteşti: licitaţiile pentru construirea celor 4 tronsoane, transmise spre publicare în SEAP

Anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor 4 tronsoane ale drumului expres Craiova - Piteşti au fost transmise joi, 6 iulie, spre SEAP. Compania de Drumuri infirmă astfel informaţiile apărute în spaţiul public privind respingerea unor documentaţii de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).
Economica.net - joi, 06 iul. 2017, 13:48
Drumul expres Craiova - Piteşti: licitaţiile pentru construirea celor 4 tronsoane, transmise spre publicare în SEAP

Întregul proiect al drumului expres, cu o lungime de 121,115 km, are o valoare de aproximativ 820 milioane euro.

Proiectarea celor 4 tronsoane urmează să dureze 12 luni, iar execuția 24 luni. Termenul limită de depunere a ofertelor va fi de aproximativ 3 luni.

Primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești, va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Cel de al doilea tronson, format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş. Cel de al doilea Tronson va traversa teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

Tronsonul 3 cu o lungime de 31,75 km va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,81, va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersectia cu autostrada 1 București – Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Pe cei 121,115 km ai drumului expres Craiova – Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră. Acest drum va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) şi va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi.

Principalul element care va face diferența între drumul expres Craiova-Piteşti și o autostradă este banda de urgență de 1,5 m.

Obiectivul a putut fi atins prin decizia de a promova proiectul în baza documentației tehnice existente, care a îndeplinit exigențele necesare demarării procedurii de licitație . Ca atare, proiectul va putea beneficia de finanțare nerambursabilă în acest exercitiu financiar (POIM 2014-2020). Soluția actuală va scurta perioada de realizare a investitiei cu circa 3-4 ani.

Acest drum expres va contribui la dezvoltarea economică a zonei de S-V a României și va asigura corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene, aflate în diferite stadii de implementare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: SUA au plasat 8.500 de militari în stare de alertă
Ucraina: SUA au plasat 8.500 de militari în stare de alertă
Statele Unite au plasat până la 8.500 de militari în stare de alertă care ar putea fi dislocaţi în rândul trupelor ...
SUA: Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie
SUA: Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie
Preşedintele american Joe Biden a fost surprins insultând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un eveniment ...
SUA: Peste două milioane migranţi arestaţi la frontiera cu Mexicul în 2021
SUA: Peste două milioane migranţi arestaţi la frontiera cu Mexicul în 2021
Peste două milioane de arestări în rândul migranţilor care au intrat ilegal în Statele Unite pe la frontiera cu Mexicul ...