DTZ Echinox îşi schimbă numele în Cushman & Wakefield Echinox şi estimează afaceri în creştere cu 35% anul acesta

Compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox îşi schimbă numele în Cushman & Wakefield Echinox, după fuziunea la nivel global între DTZ şi Cushman din 2015. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa trei milioane de euro. 
Andrada Ghira - mar, 14 mart. 2017, 12:35
DTZ Echinox îşi schimbă numele în Cushman & Wakefield Echinox şi estimează afaceri în creştere cu 35% anul acesta

Anunţul formal de afiliere vine la mai bine de un an de la fuziunea dintre giganţii Cushman & Wakefield şi DTZ, perioadă în care echipele celor două companii s-au integrat, în special acolo unde deţineau birouri, dar şi de evaluare a unor oportunităţi de afiliere sau achiziţie pe pieţe unde nu era reprezentate. Echinox, companie fondată de Mihnea Şerbănescu în urmă cu 23 de ani a fost partenertul DTZ din 2002. 

„Structura rămâne aceeaşi, facem angajări, am făcut tot timpul de când s-a reluat activitatea pe piaţă şi as spune că 2014 este momentul de inflexiune uşoară. Vrem să ne întărim departamentele existete, poate să ne deschidem noi linii de business, dar constat că ne aflăm din nou într-un moment de criză personal, moment în care cererea depăşeşte oferta. Şi asta se vede nu doar în sectorul nostru, ci şi în alte sectoare”, a declarat Mihnea Şerbănescu, directorul general al Cushman & Wakefield Echinox în cadrul unei conferinţe de presă. 

Cifra de afaceri înregistrată de companie pentru 2016 este de circa 3 milioane de euro, iar pentru acest an s-a bugetat o creştere de circa 35%. 

„Asta din două motive. Pe de o parte pentru că unele tranzacţii importante la care lucrăm s-au amânat pentru începutul acestui an, şi în al doilea rând pentru că ne aşteptăm la o expunere mai bună sub noua companie, şi automat, la un număr mai mare de clienţi”, spune Oana Iliescu, managing director în cadrul companiei. 

Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca volumul tranzacţiilor să depăşească anul acest pragul de un miliard de euro, asta după ce valoarea tranzacţiilor înregistrate anul trecut a fost de 850 de milioane de euro. 

„Anul acesta vom vedea noi jucători în piaţă, iar volumul investiţional va fi undeva între 1,2 – 1,4 miliarde de euro. Dar depinde şi de tranzacţiile mari, dacă se vor încheia până la sfârşitul acestui an sau nu”, spune Tim Wilkinson partener capital markets în cadrul Cushman & Wakefiled Echinox. 

Una dintre tranzacţiile majore, pe care compania o intermediază, este vânzarea clădirii de birouri America House, deţinută de AEW Europe, deţinut la rândul ei de Natixis şi La Banque Postale şi care a fost scoasă la vânzare. 

Despre această tranzacţie, reprezentanţii companiei spun că va reprezenta un punct de referinţă pentru piaţă. Clădirea a fost cumpărată în 2007 de AEW Europe cu 120 de milioane de euro. De atunci şi până astăzi, aceasta este cea mai mare tranzacţie imobiliară cu clădiri de birouri de pe piaţa locală. 

Care ar putea fi depăşită de vânzarea celor cinci clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe chiar lângă mallul AFI Palace Cotroceni. Interesaţi de achiziţia acestor clădiri sunt fraţii Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, iar valoarea tranzacţiei este de 165 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de......
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri şi creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei ...
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Coaliția discută în această perioadă despre domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pe salariul minim începând ...
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru ...