Dubaiul doreşte să devină primul oraş din lume cu taxiuri zburătoare

Autorităţile din Dubai au demarat luni primele teste pentru un nou tip de vehicul zburător, în speranţa lansării, în curând, a primului serviciu de drone din lume ce va fi folosit în taximetrie, în cadrul unui program ambiţios prin care Emiratele Arabe Unite doresc să devină lider în domeniul inovaţiei din lumea arabă, informează Reuters. 
Economica.net - lun, 25 sept. 2017, 17:37
Dubaiul doreşte să devină primul oraş din lume cu taxiuri zburătoare

Taxiul zburător dezvoltat de compania germană Volocopter, specializată în producţia de drone, seamănă cu un mic elicopter cu două locuri, a cărui cabină este înzestrată în partea superioară cu un inel larg, pe care sunt montate 18 elice.

Testul inaugural pentru acest dispozitiv de zbor a fost realizat fără ca un echipaj uman să fie prezent la bord.

Conceput să se deplaseze fără un sistem de ghidare de la distanţă şi cu o durată maximală de zbor de 30 de minute, vehiculul este echipat cu mai multe sisteme de siguranţă: baterie de rezervă, rotoare şi două paraşute.

Volocopter se află într-o cursă foarte strânsă cu alte 10 companii europene şi americane, bine finanţate, fiecare având o viziune proprie, inspirată din domeniul ştiinţifico-fantastic, pentru a crea o nouă formă de transport urban, care reprezintă o încrucişare între maşinile electrice fără şofer şi o aeronavă de mici dimensiuni capabilă să decoleze şi să aterizeze în poziţie verticală.

Printre aceste companii se află gigantul din industria aeronautică Airbus, care doreşte să lanseze un tip de taximetru zburător cu autopilot până în anul 2020; Kitty Hawk, o companie sprijinită de Larry Page, cofondatorul grupului Google; şi Uber, care colaborează cu mai mulţi parteneri pentru a-şi dezvolta propria strategie de dezvoltare a unor taxiuri zburătoare.

‘Vom face o prezentare publică doar atunci când vom putea să arătăm ceva care zboară’, a declarat Alexander Zosel, cofondator al companiei Volocopter şi directorul departamentului de Inovaţii din cadrul acesteia, într-un interviu acordat pentru Reuters înainte de testul de luni realizat în Dubai. ‘Vom arăta fapte, nu viziuni’, a adăugat el.

Compania germană a realizat testul inaugural în cadrul unei ceremonii ce a fost organizată în onoarea prinţului moştenitor din Dubai, Hamdan bin Mohammed.

Emiratele Arabe Unite doresc să se remarce într-o regiune măcinată de război şi de dispute politice, încercând să devină o societate high-tech, care priveşte spre viitor.

Această ţară intenţionează să trimită o sondă fără echipaj uman pe Marte până în anul 2021 în cadrul primei misiuni spaţiale a unei ţări din lumea arabă. Dubaiul a introdus deja în circulaţie primele garnituri de metrou cu sisteme de conducere autonomă şi primele prototipuri de roboţi-poliţişti.

‘Încurajarea inovaţiei şi adoptarea celor mai noi tehnologii contribuie nu doar la dezvoltarea ţării, ci şi la construirea unor poduri spre viitor’, a spus şeicul Hamdan bin Mohammed într-o declaraţie de presă.

Te-ar mai putea interesa și
Bolt obţine de la investitori 600 milioane de euro pentru a-şi extinde gama de servicii
Bolt obţine de la investitori 600 milioane de euro pentru a-şi extinde gama de servicii
 Startup-ul de mobilitate Bolt a anunţat luni că a obţinut 600 de milioane de euro (714 milioane de dolari) de la investitori şi va utiliza fondurile pentru livrarea rapidă de produse......
Profitul Heineken s-a dublat în primul semestru din 2021
Profitul Heineken s-a dublat în primul semestru din 2021
Heineken NV, al doilea producător mondial de bere, a raportat luni câştiguri peste estimări în primul semestru din 2021, ...
Raport: Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați
Raport: Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați
Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați, perioadele de criză amplificând fenomenul ...
SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă
SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă
SAS, lider global în analytics, și-a anunțat intenția de a fi “gata” pentru o ofertă publică inițială (IPO-ready) ...