1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Duel între firmele primăriilor? O companie a Primăriei Capitalei a exclus noua firmă a Sectorului 3 de la o licitaţie de 51 milioane de euro

Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje Bucureşti (CMSPPB) a exclus de la o licitaţie de 51 milioane de euro pentru achiziţia de bitum şi asfalt ofertele companiilor Strabag şi Delta ACM 93, ultima fiind achiziţionată recent de Primăria Sectorului 3. Mai mult, contestaţiile firmelor eliminate din cursă au fost respinse de către CNSC.

07 sep, 2018 | | ECONOMICA.net

Compania Municipală Strazi Poduri şi Pasaje Bucureşti (CMSPPB) a lansat pe 5 aprilie licitaţia pentru un acord cadru de furnizare materiale de construcţii de drumuri cu o valoare estimată de 388 milioane de lei (83 milioane de euro), format din mai multe loturi.

Pentru lotul 1, cu o valoare estimată de 237,63 milioane de lei (51 milioane de euro) şi care vizează furnizare de bitum şi asfalt, au fost depuse trei oferte:

  1. Asocierea Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 SRL – Restra Construct SRL
  2. Asocierea DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL
  3. Asocierea Strabag  SRL – Straco Grup SRL – Antrepriză de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SRL

Pe 3 iulie, firma Primăriei Capitalei le-a transmis companiilor Delta ACM şi Strabag că ofertele lor au fost declarate neconforme şi inacceptabile în faza evaluării tehnice.

Pe 13 iulie, cele două firme au contestat decizia firmei Primăriei Capitalei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), unde au cerut ca ofertele lor să fie reevaluate.

Pe 31 august CNSC le-a respins însă ca nefondate contestaţiile. Rămâne de văzut dacă cele două companii vor ataca decizia CNSC şi se vor adresa mai departe Curţii de Apel Bucureşti.

Între timp, licitaţia pentru bitum şi asfalt continuă cu evaluarea financiară a singurei oferte rămase în cursă, cea a asocierii DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL.

Reamintim că la finele lunii august, Primăria Sectorului 3 a anunţat că a preluat prin una din firmele sale compania Delta ACM 93.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO