Dumitraşcu: Borza evoluează la emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”

Declaraţiile administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, potrivit cărora compania ar putea fi listată la bursă abia în decembrie anul viitor, sunt 'lucruri trăznite', a declarat, vineri, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, care este şi administratorul special al Hidroelectrica.
Economica.net - vin, 04 iul. 2014, 11:14
Dumitraşcu: Borza evoluează la emisiunea

El a fost întrebat, în cadrul conferinţei organizate cu ocazia listării la bursă a Electrica, dacă Hidroelectrica va fi listată abia în decembrie anul viitor, aşa cum a declarat administratorul judiciar Remus Borza.

‘Hidroelectrica a ajuns la un profit de 200 de milioane de euro la jumătatea anului. Operaţional, Hidroelectrica nu este în insolvenţă. Este în insolvenţă din cauza unor proceduri judiciare’, a precizat Dumitraşcu.

El a adăugat că, în calitate de administrator special, va pune presiune pe Remus Borza să finalizeze cât mai curând procedura de insolvenţă.

‘Domnul Borza mi-e amic, îl simpatizez, dar de multe ori evoluează în emisiunea ‘Copiii spun lucruri trăznite’, a mai afirmat Dumitraşcu.

Anterior, în aceeaşi conferinţă, oficialul ministerial a susţinut că listarea la bursă a producătorului de energie Hidroelectrica va fi mai spectaculoasă decât listarea Electrica.

‘Vă asigur că Hidroelectrica va fi o listare mai puternică şi mai spectaculoasă decât Electrica’, a spus Dumitraşcu.

Hidroelectrica se află în procedură de insolvenţă din februarie 2014.

Potrivit estimărilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, compania ar putea ieşi din insolvenţă cel mai probabil la mijlocul anului viitor, iar listarea va fi posibilă abia în luna decembrie 2015.

Tranzacţiile cu acţiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la cea de la Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina: Patru explozii auzite în capitala Kiev, martorii afirmă că au fost atacuri cu rachete
Ucraina: Patru explozii auzite în capitala Kiev, martorii afirmă că au fost atacuri cu rachete
Mai multe explozii au fost auzite duminică dimineaţă la Kiev, după care serviciile de urgenţă au fost desfăşurate în cartierul Şevcenko al capitalei Ucrainei, a scris primarul Vitali......
Obiectivele lui Biden la summitul G7 din Germania
Obiectivele lui Biden la summitul G7 din Germania
Preşedintele american Joe Biden a sosit în Germania sâmbătă seara pentru a participa la un summit G7, unde urmează ...
Deficitul bugetar scade la 1,57% din PIB după primele cinci luni, încasările din TVA au crescut cu 30%. Cheltuielile cu dobânzile cresc și ele cu 50%
Deficitul bugetar scade la 1,57% din PIB după primele cinci luni, încasările din TVA au crescut cu 30%. Cheltuielile cu ...
Veniturile statului au crescut mai mult decât cheltuielile astfel că, după primele cinci luni ale acestui an, deficitul ...
Un start-up din Țările de Jos va livra la finalul acestui an primele sale mașini cu încărcare solară
Un start-up din Țările de Jos va livra la finalul acestui an primele sale mașini cu încărcare solară
Start-Up-ul olandez Atlas Technologies a prezentat oficial primul său model 100% electric care, prin panourile solare cu ...