Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie: Subscrierile pentru Romgaz încep luni şi vor fi operate de miercuri

Subscrierile din oferta Romgaz vor începe luni şi abia de miercuri acestea vor fi operate în sistem, întrucât este nevoie de mai multe activităţi premergătoare, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizări din Departamentul pentru Energie.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 06:32
Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie: Subscrierile pentru Romgaz încep luni şi vor fi operate de miercuri

‘Oferta Romgaz va începe luni, aşa cum am stabilit, chiar dacă prospectul a fost aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor abia vineri seară. De luni se vor putea face subscrieri, care vor începe să fie operate în sistem abia de miercuri. Până atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergătoare. Oricum, până miercuri nu puteam face o comunicare privind situaţia subscrierilor. Băncile şi consultanţii implicaţi în acest proces ne-au dat asigurări că nu va fi nicio problemă să procedăm aşa’, a spus Dumitraşcu.

El a precizat că, în acest fel, se rezolvă şi conformarea la legislaţia din domeniu, care cere să treacă două zile lucrătoare între aprobarea prospectului şi începerea ofertei.

Dumitraşcu a subliniat, totuşi, că legislaţia este neclară şi există mai multe reglementări care nu sunt corelate. ‘Legile din acest domeniu trebuie modificate şi corelate, pentru că au termene foarte strânse’, a punctat el.

‘Vă asigur că totul va merge bine. Şi noi, şi intermediarii suntem foarte prudenţi, pentru a nu exista nicio contestaţie în acest proces’, a mai spus Dumitraşcu.

Oferta publică iniţială de listare a 10% din Romgaz se va derula în perioada 21-31 octombrie, iar intervalul de preţ este 24-32 lei pe acţiune.

Romgaz a anunţat în urmă cu o săptămână intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială de acţiuni existente şi de Certificate Globale de Depozit (GDR) având la bază acţiuni. Acţiunile urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, iar certificatele de depozit la Bursa de la Londra.

‘Elementul de noutate este listarea la Londra. Este prima societate românească listată la Londra, sperăm ca şi alte societăţi româneşti să fie listate la Londra’, a afirmat recent ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Cea mai mare parte din ofertă, respectiv 85%, este destinată investitorilor instituţionali, iar restul, 15%, pentru micii investitori.

În urma ofertei, Ministerul Economiei va deţine cel puţin 70% din acţiunile societăţii, Fondul Proprietatea îşi va menţine cota de 15% din acţiuni, iar flotaţia liberă va include restul de acţiuni (acţiunile liber tranzacţionate la BVB).

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai
Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai
Autostrada Bucureștiului (A0) și mega-podul de la Brăila reprezintă șantierele de infrastructură rutieră cu cele mai mari progrese înregistrate în luna mai, potrivit raportărilor către......
Croitoru, BNR: Majorarea veniturilor la buget se poate face prin eliminarea excepţiilor de la impozitare. Ce presupune impozitarea progresivă, ce spun experții, și cât de oportună este acum?
Croitoru, BNR: Majorarea veniturilor la buget se poate face prin eliminarea excepţiilor de la impozitare. Ce presupune impozitarea ...
Lucian Croitoru, de la BNR, refuză să se pronunţe asupra introducerii impozitării progresive, eliminarea excepţiilor ...
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut cu peste 36%
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut ...
Grupul francez Carrefour a avut anul trecut în trei dintre cele patru entități pe care le controlează un număr mediu ...
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este obligatoriu să fie regândit capitolul ...