Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie: Subscrierile pentru Romgaz încep luni şi vor fi operate de miercuri

Subscrierile din oferta Romgaz vor începe luni şi abia de miercuri acestea vor fi operate în sistem, întrucât este nevoie de mai multe activităţi premergătoare, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizări din Departamentul pentru Energie.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 06:32
Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie: Subscrierile pentru Romgaz încep luni şi vor fi operate de miercuri

‘Oferta Romgaz va începe luni, aşa cum am stabilit, chiar dacă prospectul a fost aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor abia vineri seară. De luni se vor putea face subscrieri, care vor începe să fie operate în sistem abia de miercuri. Până atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergătoare. Oricum, până miercuri nu puteam face o comunicare privind situaţia subscrierilor. Băncile şi consultanţii implicaţi în acest proces ne-au dat asigurări că nu va fi nicio problemă să procedăm aşa’, a spus Dumitraşcu.

El a precizat că, în acest fel, se rezolvă şi conformarea la legislaţia din domeniu, care cere să treacă două zile lucrătoare între aprobarea prospectului şi începerea ofertei.

Dumitraşcu a subliniat, totuşi, că legislaţia este neclară şi există mai multe reglementări care nu sunt corelate. ‘Legile din acest domeniu trebuie modificate şi corelate, pentru că au termene foarte strânse’, a punctat el.

‘Vă asigur că totul va merge bine. Şi noi, şi intermediarii suntem foarte prudenţi, pentru a nu exista nicio contestaţie în acest proces’, a mai spus Dumitraşcu.

Oferta publică iniţială de listare a 10% din Romgaz se va derula în perioada 21-31 octombrie, iar intervalul de preţ este 24-32 lei pe acţiune.

Romgaz a anunţat în urmă cu o săptămână intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială de acţiuni existente şi de Certificate Globale de Depozit (GDR) având la bază acţiuni. Acţiunile urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, iar certificatele de depozit la Bursa de la Londra.

‘Elementul de noutate este listarea la Londra. Este prima societate românească listată la Londra, sperăm ca şi alte societăţi româneşti să fie listate la Londra’, a afirmat recent ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Cea mai mare parte din ofertă, respectiv 85%, este destinată investitorilor instituţionali, iar restul, 15%, pentru micii investitori.

În urma ofertei, Ministerul Economiei va deţine cel puţin 70% din acţiunile societăţii, Fondul Proprietatea îşi va menţine cota de 15% din acţiuni, iar flotaţia liberă va include restul de acţiuni (acţiunile liber tranzacţionate la BVB).

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...