Dumitraşcu: Hidroelectrica va fi o listare mai puternică şi mai spectaculoasă decât Electrica

Listarea la bursă a producătorului de energie Hidroelectrica va fi mai spectaculoasă decât listarea Electrica, a declarat, vineri, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, prezent la ceremonia de deschidere a şedinţei de tranzacţionare în care îşi fac debutul acţiunile Electrica.
Economica.net - vin, 04 iul. 2014, 08:16
Dumitraşcu: Hidroelectrica va fi o listare mai puternică şi mai spectaculoasă decât Electrica

‘Vă asigur că Hidroelectrica va fi o listare mai puternică şi mai spectaculoasă decât Electrica’, a spus Dumitraşcu.

Hidroelectrica se află în procedură de insolvenţă din februarie 2014.

Potrivit estimărilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, compania ar putea ieşi din insolvenţă cel mai probabil la mijlocul anului viitor.

Anterior, Dumitraşcu a spus, în aceeaşi conferinţă, că listarea la bursă a Electrica reprezintă o premieră pentru piaţa de capital românească, întrucât este pentru prima dată când se listează la bursă un holding,

‘Listarea Electrica nu se poate compara cu nicio listare, cu nicio privatizare făcută până acum. Este o premieră pentru piaţa din România, pentru că nu listăm o companie, ci un holding, un grup de companii’, a spus Dumitraşcu.

Grupul de companii Electrica include trei companii de distribuţie a energiei, o companie de furnizare, compania-mamă şi Electrica Serv, compania de servicii energetice.

‘Nu cred că intermediarii îşi imaginau cât de greu va fi’, a continuat Dumitraşcu.

El a adăugat că Electrica are toate şansele să devină o companie-vedetă la BVB. ‘Electrica are şanse mari să intre în careul de aşi al BVB’, susţinut oficialul.

Tranzacţiile cu acţiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la cea de la Londra.

Şedinţa de tranzacţionare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoţit şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Acţiunile Electrica au intrat la tranzacţionare pe piaţa reglementată, în cadrul Sectorului Titluri de Capital, Categoria 1 acţiuni, cu simbolul EL.

BVB a înregistrat vineri, în primul sfert de oră de la deschiderea sesiunii, peste 200 de tranzacţii cu acţiuni Electrica, în valoare de peste două milioane lei.

Preţul la care au fost efectuate primele tranzacţii cu acţiuni Electrica la BVB a fost de 11,15 lei/acţiune, comparativ cu 11 lei/acţiune – preţul stabilit prin ofertă sau 10,45 lei/acţiune – preţul pentru investitorii de retail care au subscris pe tranşa cu discount.

Electrica a obţinut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, preţul final din ofertă la care acţiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acţiune.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acţiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participaţia statului să se reducă la aproximativ 48,8%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Locuitorii a două localități de lângă Cluj-Napoca vor avea acces la internet de mare viteză printr-o soluție inovatoare ...
Plata cu Bitcoin la peste 400 milioane de magazine online prin extensia ZoidPay pentru Google Chrome
Plata cu Bitcoin la peste 400 milioane de magazine online prin extensia ZoidPay pentru Google Chrome
Lansarea extensiei ZoidPay pentru Google Chrome urmează să schimbe modul în care oamenii efectuează cumpărături online: ...
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO și Alianța pentru Standardele de Conectivitate, au anunțat astăzi alăturarea cu efect imediat a companiei OPPO ...