1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

După 13 ani, e gata! Cum arată acum podul Calafat-Vidin, care va fi deschis luna viitoare

Noul pod peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, va fi inaugurat peste trei săptămâni, la 13 ani după ce România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construcţia celui de-al doilea pod peste fluviu. Cum arată acum podul?

24 mai, 2013 | ECONOMICA.net

Podul, cel mai important proiect de infrastructură realizat între România şi Bulgaria în perioada post-comunistă, are o lungime de aproximativ doi kilometri, fiind cel mai lung pod peste Dunăre, şi are două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Costurile construcţiei, care până în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, vor depăşi cel mai probabil 250 milioane de euro până la finalizarea proiectului.

După construcţie, podul va fi operat de o societate mixtă româno-bulgară, ce va percepe o taxă, care va fi cel mai probabil de 2 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trace gratuit.

Un utilizator al cunoscutului forum de infrastructură www.skyscrapercity.com a realizat câteva imagini cu podul, pe care le puteţi vedea în galeria alăturată.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO