1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

Companii

După ce Orban a amenințat ieri că va rezilia contractul pentru livrarea a 115 milioane de măști, Naguma anunță că a început distribuirea lor

Naguma Medical Supply, compania care a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști 3 PLY care vor fi oferite categoriilor defavorizate de cetățeni români, a anunțat luni că a livrat  azi 10 milioane de măști către Ministerul Sănătății.

24 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania și-a luat angajamentul că va continuă să furnizeze măști de protecție pe tot parcursul acestei săptămâni. Naguma a câștigat contractul pentru livrarea a 115 milioane de măști de protecție după ce a oferit cel mai mic preț, 0,64 de lei plus TVA.

Măștile achiziționate vor fi distribuite gratuit de către Ministerul Sănătății unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate.
 
Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii: Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune că Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

Acest anunț făcut de firma investitorilor canadieni vine după ce săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit de modul în care se derulează acest contract și a amenințat că ar putea să fie reziliat.

Mai exact, marți (18.08.2020), Orban a spus că a fost informat de Ministerul Sănătății că firma a început să facă primele livrări, dar că dacă nu va transmite în următoare săptămână toate măștile, contractul ar putea să fie reziliat.


„S-a intrat într-o perioadă de livrare. Înțeleg că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui weekend și că firma va livra în 7 zile. Dacă nu va avea capacitatea se trece la firma următoare”, a spus Ludovic Orban.

Duminică, premierul a revenit asupra acestui subiect și a amenințat din nou firma cu rezilierea contractului.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia că, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauză de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară - rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (...) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO