1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

După ce s-au extins în imobiliare, proprietarii Dedeman investesc şi în producţia de cărămizi. Dragoş Pavăl, propus administrator la Cemacon

Dragoş Pavăl, fondator şi coproprietar al celui mai mare lanţ de magazine de tip do-it yourself este propus să intre în consiliul de administraţie al producătorului de cărămizi Cemacon Cluj Napoca, după o tranzacţie în urma căreia un mare fond de investiţii finlandez şi-a vândut participaţia la Cemacon.

08 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Dragoş Pavăl este nominalizat pentru postul de administrator în Consiuliul de Administraţie, din partea firmei CIT Resources, potrivit informaţiilor de pe site-ul Cemacon. Noii membri ai CA urmează să fie validaţi în şedinţa AGA din data de 20 februarie.

Ieri, unul dintre acţionarii Cemacon, firma KJK Cărămida SRL, care deţinea 27,9%, din capital, şi-a vândut toată participaţia, potrivit unei informări trimise Bursei de Valori Bucureşti, care nu conţine însă şi numele cumpărătorului şi nici preţul care care s-a perfectat tranzacţia. Firma este deţinută de fondul de investiţii finlandez KJK Fund, care iese astfel din acţionariatul companiei.

CIT Resources, cea care îl nominalizează pe Dragoş Pavăl pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Cemacon, face parte din CITR Group (Casa de Insolvenţă Transilvania) şi este un vehicul specializat în oportunităţi de investiţii, condus de Andrei Cionca, care este de altfel şi CEO al CITR Group.

Firma apare ca aţionar în anunţul prin care Cemacon arată lista propunerilor pentru postul de administratori, deci, cel mai probabil, alături de fraţii Pavăl, este unul dintre cumpărătorii pachetului de acţiuni vândut de fondul finlandez.

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, nu sunt la prima tranzacţie din acest an. Ei vor cumpăra cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe în Bucureşti, în zona mall-ului Afi Palace. Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului. Proprietarii Dedeman sunt însă cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.

Producătorul de cărămizi Cemacon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de cinci milioane de lei, potrivit datelor financiare comunicate de companie.

"Închidem un an spectaculos, 2016 fiind cel mai bun an din istoria CEMACON. Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ţinta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% al cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piaţă, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente faţă de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară. În condiţiile unei evoluţii pozitive a pieţei, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătăţit, astfel, poziţia la nivel naţional, iar statutul de lider al pieţei din Transilvania este puternic consolidate", a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei în comunicatul emis acum două zile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO