1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

După Cluj, încă un oraş din România cumpără autobuze electrice cu bani de la elveţieni

Primăria unui oraş din nord - estul ţării va cumpăra autobuze electrice cu fonduri elveţiene, după modelul aplicat la Cluj, unde săptămâna aceasta au fost puse în circulaţie primele autobuze electrice din România.

02 iun, 2018 | | ECONOMICA.net

Municipiul Suceava a lansat pe 29 mai o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 4,74 milioane de lei iar termenul limită de depunere a ofertelor este de 5 iulie 2018, conform anunţului publicat în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice - SICAP.

Obiectul achiziţiei îl constituie un număr de cinci autobuze de capacitate mică, cu propulsie integral electrică. Acestea vor avea o capacitate minimă pentru 15 pasageri, din care minim opt pe scaune.

Contractul implică furnizarea de autobuze electrice în cadrul proiectului "Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde" în cadrul Obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 – ''Îmbunătăţirea mediului inconjurator'', programul de Cooperare Elveţiano – Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, în vederea creșterii numarului de vehicule electrice în cadrul parcului auto al municipiului Suceava, ceea ce duce la reducerea consumului de combustibil și emisiilor de CO2.

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 85% din Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român şi restul de 15% de la bugetul Primăriei Suceava.

Tot cu bani de la elveţieni au fost cumpărate şi primele autobuze electrice din România, care au fost puse în circulaţie săptămâna aceasta în Cluj - Napoca. Acestea au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wi-fi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

În luna august 2017, Primaria Municipiului Cluj-Napoca a semnat cu polonezii de la Solaris Bus&Coach un acord cadru pentru livrarea a 41 de autobuze electrice cu acționare complet electrică. Valoarea primelor 11 autobuze electrice livrate în cadrul acordului este de 26.121.980,83 lei (fără TVA).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO