„Green Tech International a intrat în piața de capital din Romania cu obiectivul de a deveni un furnizor de top de soluții energetice sustenabile pentru a sprijini decarbonizarea sectoarelor critice din UE, în special centrele de date, horticultura sustenabilă și sistemele de termoficare urbană. Prin proiectele planificate, ne propunem să reducem emisiile de CO2 cu peste 500.000 de tone anual. Pe măsură ce ne extindem în aceste sectoare, reducerea de CO2 este așteptată să depășească 1 milion de tone pe an. Oferim soluții de energie termica ecologica adaptate sectoarelor cu cerere energetica ridicata, operand unul dintre cele mai mari portofolii de sonde geotermale din UE. În următorii trei ani, intenționam să investim 500 de milioane de euro în proiecte inovatoare, inclusiv producția alimentara cu emisii zero, centre de date sustenabile și sisteme de termoficare urbana fară emisii de carbon”, a specificat Horia Pitulea, CEO Green Tech International.
Intermedierea ofertei și debutul la bursa al Green Tech International pe Piața Reglementată s-a realizat cu sprijinul Swiss Capital S.A. IPO-ul premergător listării la bursa a acțiunilor companiei a avut loc în perioada 19 – 30 decembrie 2024.
Conform prospectului, Green Tech International își propune să își consolideze prezenta în industrii care oferă sinergii optime, precum producția sustenabila de alimente, termoficarea urbana și soluțiile de răcire pentru centrele de date. Ca exemplu, compania își propune să investească, printre altele, în dezvoltarea Parcului Geotermal Agroindustrial în Călimănești, Vâlcea, utilizând circa 23,5 MW de energie geotermală pentru termoficarea orașului Călimănești, depozite frigorifice și instalații de procesare a fructelor și legumelor.
Green Tech International SA este un lider european în energie geotermală, cu peste 12 ani de experiență în dezvoltarea și gestionarea a 83 de sonde geotermale – 42 deținute direct și 41 administrate – alcătuind unul dintre cele mai mari portofolii din Europa.
Cu 300 MWt de capacitate de încălzire și răcire instalata, compania este poziționată să valorifice resursele sale substanțiale, fără risc geologic, prin investiții în industrii care oferă sinergii optime: Producția Sustenabila de Alimente, Termoficarea Urbana și Soluțiile de Răcire pentru Centrele de Date.