1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

După Mercedes Citaro NGT, încă un autobuz pe gaz va circula în Capitală FOTO VIDEO

După testarea de luna trecută a autobuzului Mercedes – Benz Citaro NGT, bucureştenii vor avea ocazia să călătorească şi cu autobuzul pe gaz natural comprimat al Iveco, potrivit Asociaţiei Metrou Uşor. Reamintim că Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze cu GNC.

21 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

"Autobaza Militari are un nou oaspete, pare să fie un Iveco Urbanway CNG", spune un membru al forumului Asociaţiei Metrou Uşor. Acesta a postat o imagine cu autobaza unde apare modelul pe gaz natural comprimat al Iveco, dar şi autobuze turcoaz, comandate de la producătorul turc Otokar.

Sursa foto: VladyF, membru al Asociaţiei Metrou Uşor

Un alt membru al Asociaţiei spune că autobuzul Iveco Urbanway CNG va circula în teste începând de joi 22 noiembrie până miercuri 28 noiembrie pe linia 336, care leagă cartierul Militari de zona Universitate. 

Sursa foto: VladyF, membru al Asociaţiei Metrou Uşor

Ulterior, Victor Silaghi, un alt membru al Asociaţiei, a postat joi imagini cu autobuzul Iveco (galerie foto). 

"Autobuzul Iveco Urbanway 12 CNG circulă începând de astăzi pe linia 336 din Capitală: Complex Apusului - Piaţa Rosetti. Preţ de două săptămâni, autobuzul va fi garat la Autobaza Militari. Vis-a-vis de garaj se află singura staţie CNG din Bucureşti", explică Victor Silaghi. 

Asociaţia Metrou Uşor a semnalat şi introducerea în teste a autobuzului Mercedes-Benz Citaro NGT, tot pe linia 336.

Primele autobuze urbane propulsate cu gaz natural comprimat din România circulă din februarie pe străzile oraşului Râmnicu Vâlcea. Acestea sunt tot marca Iveco.

Producătorul cu sediul central în Torino, Italia, spune că în ultimii 20 de ani a dezvoltat GNC ca alternativă la diesel.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, autobuzele Iveco cu motoare pe gaz natural comprimat sunt mai silențioase şi sunt disponibile în lungimi de 10,5 m, 12 m și 18 m.

Primarul General Gabriela Firea a anunţat încă din prima jumătate a anului că, pe lângă achiziționarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6, sunt în pregătire licitațiile pentru achiziționarea a 100 de autobuze cu GNC, a altor 100 de autobuze, de această dată electrice, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie.

Autobuzul Iveco Urbanway CNG a fost surprins şi în alte ţări din Estul Europei, precum Lituania (video jos).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO