După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake

Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul 3 al Capitalei. Compania are un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) și autorizații pentru pregătirea terenului, potrivit documentelor consultate de Economica.net.
Andrada Ghira - lun, 25 oct. 2021, 22:14
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake

Sonae Sierra are încă de anul trecut certificatul de urbanism pentru construcția proietului rezidențial pe terenul de lângă mall, iar în vara acestui an, Primăria Sectorului 3 a aprobat și Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). În plus, în luna august, dezvoltatorul a obținut și autorizații pentru devierea unor cabluri și pregătirea terenului pentru șantier. Terenul pe care dezvoltatorul vrea să ridice proiectul rezidențial are o suprafață de 7.650 de mp, iar construcția va avea patru subsoluri și șase etaje.

Întrebați de Economica.net despre planurile pentru acest teren și dacă vor merge pe proiectul arhitectural realizat de Westfourt Architecture (foto), reprezentanți ai dezvoltatorului ne-au declarat că vor reveni ulterior cu informații.

În căutare de noi terenuri

Deși nu a mai investit în niciun proiect imobiliar în România de cinci ani, de la deschiderea mallului Parklake, compania caută să cumpere terenui, în special în București.

„Ne axăm pe proiecte urbane sustenabile, care să se diferențieze și care să integreze diverse utilizări imobiliare (rezidențială, de birouri, pentru activități comerciale și de divertisment), în viața de zi cu zi a comunităților locale. România este o piață cheie pentru Sonae Sierra și ne dorim să evidențiem acest lucru și să ne punem amprenta asupra peisajului urban local”, este răspunsul oferit Economica.net de Cristóvão Rocha, directorul de dezvoltare și expansiune din România al Sonae Sierra.

Sonae Sierra a intrat pe piața românească cu achiziția mallului River Plaza din Râmnicu Vâlcea. Centrul comercial de 12.358 de mp a fost inaugurat în noiembrie 2006. Dezvoltatorul începuse construcția unui mall la Craiova, însă planurile au fost oprite, deși lucrările de construcție au fost începute. În plus, compania mai deține și un teren la Ploiești, destinat tot pentru construcția unui centru comercial. Pentru cele două malluri investițiile anunțate au fost de aproape 400 de milioane de euro.

În toamna lui 2016, Sonae Sierra a inaugurat centrul comercial ParkLake, în urma unei investiții totale de 180 de milioane de euro. Proiectul a fost dezvoltat împreună Caelum Development, care între timp și-a făcut exitul din proiect. În decembrie 2018, Sonae Sierra a cumpărat participația Caelum și a devenit acționar unic al mallului din București.

Irlandezii de la Caelum Development au cumpărat în 2007 terenul fostei baze sportive Spartac din Capitală, iar în 2008 se asociau cu Sonae Sierra pentru construcţia unui proiect gigant: cel mai mare mall din România, cu magazine pe o suprafaţă de 110.000 mp, dispusă pe cinci etaje, şi o investiţie de 600 de milioane de euro, însă planurile au fost ajustate după criză.

NEPI Rockcastle începe construcția primului proiect rezidențial

Dezvoltatorul a obținut recent autorizația de construcție pentru primele apartamente ce urmează să fie construite lângă mallul Vulcan pe care îl deține în București, iar investiția este de 22 de milioane de euro. Similar, NEPI Rockcastle va mai dezvolta apartamente pe terenurile pe care a construit și centre comerciale la București, Satu-MareBrașov, Timișoasa, Craiova sau Râmnicu-Vâlcea.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...