1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Duster, Logan şi Sandero, în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, în ianuarie

Modelele Duster, Logan şi Sandero s-au situat, în ianuarie, în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, conform datelor publicate, marţi, de Association of European Businesses (AEB).

11 feb, 2014 | Agerpres

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 8.255 unităţi), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul trei, cu 5.590 de unităţi, a fost modelul Duster, pe locul nouă, cu 3.004 unităţi, s-a situat modelul Logan, în timp ce locul 11 a fost ocupat de modelul Sandero, cu 2.795 de unităţi. Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de Renault.

Vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în ianuarie cu 6% pe piaţa rusă, la 152.662 unităţi, a anunţat Association of European Businesses, care estimează că în acest an înmatriculările auto ar putea înregistra un declin de 2%.

'Vânzările din ianuarie au fost mai slabe decât am sperat. Din cauza volumului redus de vânzări în ianuarie, această lună nu reprezintă un indicator important al tendinţei din acest an', a declarat preşedintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

În 2013, vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare pe piaţa rusă au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unităţi, conform datelor AEB.

Producători auto importanţi, cum ar fi General Motors, Ford, Renault şi Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piaţă.

'Nu aş numi 2013 un an rău, dar perspectivele pentru 2014 sunt mai slabe. Ne aşteptăm la o piaţă mai stabilă, iar pe unele segmente s-ar putea înregistra creştere', a apreciat recent Schreiber.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianţa Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ, în 2014.

Împreună, Renault, Nissan şi AvtoVAZ controlează 30% din piaţa auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piaţă de 40%, în anul 2016.

Renault are trei uzine în America Latină - în Argentina, Brazilia şi Columbia -, pe lângă cele şase din Franţa. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO