Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra

Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea Britanie, Hong Kong SAR și Singapore.
Lidia Neagu - joi, 08 dec. 2022, 16:26
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra

Dyson Zone captează 99% din particulele de aer poluat cu dimensiuni de până la 0,1 microni, în timp ce filtrele K-Carbon îmbogățite cu potasiu atrag particulele de gaze acide predominante în mediul înconjurător, cele mai multe asociate cu poluarea orașului, inclusiv NO2 și SO2. 

”Funcționând pe bază de baterii litiu-ion avansate și încărcare USB-C, căștile oferă 50 de ore de funcționare audio sau patru ore de funcționare atunci când este utilizată, în același timp, și funcția de purificare, încărcându-se 100% în trei ore”, arată compania.

Compresoarele din fiecare cască se rotesc cu până la 9.750 rpm, atrag aer prin filtrele cu două straturi și proiectează două fluxuri de aer purificat către nasul și gura utilizatorului, direcționate prin viziera detașabilă fără contact.

Mediul de filtrare electrostatic încărcat negativ captează particule ultrafine, cum ar fi alergenii și particulele din surse precum praful din urma frânării, arderile industriale și zonele de construcții, cu o eficiență de 99% pentru particulele cu dimensiuni de până la 0,1 microni. Filtrele au o durată de viață de până la 12 luni, în funcție de locația geografică în care produsul este utilizat.

De asemenea, Dyson Zone încorporează un microfon suplimentar pentru telefonie, permițând apelurile telefonice, înregistrarea vocală și controlul vocal, iar împreună cu microfonul ANC formează un microfon dublu cu tehnologie beamforming.

”Tehnologia oferă o mai mare claritate a transmisiei vocale, prin combinarea semnalelor de la fiecare microfon, într-un mod care permite sistemului să respingă zgomotul din spatele și lateralele purtătorului”, explică sursa citată.

Căștile care purifică aerul Dyson Zone au fost concepute de echipe din Marea Britanie, Singapore, Malaezia și China, cu un accent deosebit îndreptat spre software din campusurile Dyson din Asia de Sud-Est. Dezvoltarea și integrarea aplicației dedicate au fost esențiale pentru a asigura un proces de conectare fără probleme și pentru a oferi funcții inteligente și semnificative de monitorizare a poluării fonice și a aerului. 

Te-ar mai putea interesa și
CFR SA: Traficului feroviar de marfă la granița cu Ucraina a crescut cu peste 28% în 2022
CFR SA: Traficului feroviar de marfă la granița cu Ucraina a crescut cu peste 28% în 2022
CFR SA a înregistrat în anul 2022 o creștere de 65% a traficului de marfă prin stața Halmeu și de 28% prin stația Vicșani/Dornești, puncte feroviare de frontieră cu Ucraina, a anunțat......
Nicuşor Dan, după ieşirea Elcen din insolvenţă: O situaţie financiară stabilă va permite Elcen şi Termoenergetica să atragă fondurile europene pentru producţia şi transportul energiei termice
Nicuşor Dan, după ieşirea Elcen din insolvenţă: O situaţie financiară stabilă va permite Elcen şi Termoenergetica ...
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că ieşirea Elcen S.A. din insolvenţă va duce la o situaţia financiară ...
Guvernul german confirmă că a autorizat exportul de tancuri Leopard 1 către Ucraina
Guvernul german confirmă că a autorizat exportul de tancuri Leopard 1 către Ucraina
 Guvernul german a confirmat vineri că a autorizat exportul către Ucraina de tancuri de luptă Leopard 1 din stocurile ...
UniCredit lansează credite pre-aprobate pentru companiile cu cifră de afaceri de maxim 1 milion de euro
UniCredit lansează credite pre-aprobate pentru companiile cu cifră de afaceri de maxim 1 milion de euro
UniCredit lansează noi împrumuturi pre-aprobate pentru a sprijini întreprinderile mici din şapte ţări din Europa Centrală ...