E-Distribuție Dobrogea a făcut în acest an investiții de 105 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor

Compania E-Distribuţie Dobrogea a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a investit 105 milioane de lei în digitalizare și în modernizarea echipamentelor și rețelelor de energie electrică din județele Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea.
Economica.net - mar, 29 dec. 2020, 15:39
E-Distribuție Dobrogea a făcut în acest an investiții de 105 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor

Din investițiile totale prevăzute, 53 de milioane de lei au fost alocați modernizării liniilor de medie și de joasă tensiune, iar 22 milioane de lei, posturilor și stațiilor de transformare. De asemenea, compania a investit 24 de milioane de lei în echipamente de măsură.

„Siguranța în alimentarea clienților noștri reprezintă o prioritate pentru noi. Programele de investiții derulate de E-Distribuție Dobrogea cresc fiabilitatea instalațiilor, îmbunătățesc calitatea serviciului de distribuție și asigură necesarul de putere atât pentru consumatorii existenți, cât și pentru noile cereri de racordare. O prioritate o reprezintă și digitalizarea rețelelor. Numai anul acesta, compania instalează contoare cu noua tehnologie pentru aproximativ 41.000 de clienți din județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea”, a declarant Gino Celentano, director general al E-Distribuție Dobrogea, Muntenia și Banat.

În total, cele trei companii românești de distribuție ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care își desfășoară activitatea. Investiția se ridică la peste 56 de milioane de lei și face ca, până la sfârșitul lui 2020, numărul clienților Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.

E-Distribuţie Dobrogea a continuat investițiile în modernizarea rețelelor de înaltă tensiune și a montat echipamente care să prevină incidente cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite clienților noștri, compania de distribuție a derulat campanii de montare a 873 de distanţiere de fază pe 3 linii de înaltă tensiune cel mai des afectate de fenomenul de galopaj din judeţele Constanţa, Călărași și Ialomița. Dintre acestea, 264 de bucăți au fost amplasate pe linia aeriană de înaltă tensiune Basarabi – Medgidia Sud, alte 420 pe linia Urziceni – Căzănești și 189 de distanțiere au fost montate pe linia Oltenița Nord–Hotarele. De asemenea, pentru creșterea siguranței în exploatare și a eficienței transmiterii semnalelor (telecontrolului) s-au montat cabluri de fibră optică pe liniile aeriene Medgidia S – Basarabi, CET Palas – Eforie N, Eforie N – Costinești.

Rezultatul proiectelor implementate de E-Distribuție Dobrogea în ultimii ani se pot vedea în datele oficiale transmise de Autoritatea Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei: nivelul întreruperilor neplanificate măsurat prin SAIDI, indicatorul de performanță a serviciului de distribuție a energiei electrice, a scăzut considerabil, la 147,6 minute în 2019 față de 188,8 minute în 2018.

Constanța

În județul, E-Distribuție Dobrogea a investit 3 milioane de lei în modernizarea stației de transformare Eforie Nord, pentru amplificarea puterii transformatoarelor. S-au instalat un transformator cu puterea de 40 MWA si unul de 16 MWA.

În localitățile Seimenii Mici, Osmancea (comuna Mireni), Mireasa și Cuza Vodă, compania de distribuție a investit aproximativ 3.4 milioane de lei în proiecte de îmbunătățire a calității în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor prin înlocuirea conductoarelor clasice neizolate cu unele de generație nouă, izolate, si amplasarea de posturi de transformare aeriene noi. Scopul lucrărilor este de a reduce căderile de tensiune şi, implicit, de creștere a calităţii serviciilor oferite abonaţilor. În localitatea Mihail Kogălniceanu a fost finalizat proiectul de centralizare a grupurilor de măsură pentru ca, anul viitor, să poată fi montate contoare inteligente.

În martie, E-Distribuție Dobrogea a alocat 150.000 de lei pentru alimentarea cu energie electrică a Spitalului Militar de Campanie dedicat pacienților cu Covid -19.

Călărași

În județul Călărași, compania s-a concentrat pe modernizarea liniilor de medie tensiune și pe trecerea celor de joasă tensiune în subteran. Astfel, în orașul Călărași, pe strada Grivița s-a demontat în totalitate rețeaua aeriană si s-au construit linii electrice subterane pe ambele trotuare. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei și va fi finalizată anul acesta. În localitatea Borcea, compania a demarat încă din 2019 lucrări de modernizare a infrastructurii ce vor permite instalarea de contoare inteligente, investiție ce se ridică la 3,1 milioane de lei și e în beneficiul a 2.540 de clienți.

Ialomița

În județul Ialomița, E-Distribuție Dobrogea a continuat programul de modernizare a stației de transformare Slobozia Nord, 90% din lucrare este deja realizată. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 8,6 milioane de lei. De asemenea, au început lucrările în vederea instalării contoarelor inteligente, investiție ce se ridică la 1,6 milioane de lei. În localitatea Sălcioara, E-Distribuție Dobrogea a finalizat în octombrie modernizarea unui post de transformare existent si construirea a încă 3 posturi de transformare pentru îmbunătățirea calității în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Tulcea

În Tulcea, E-Distribuție Dobrogea a modernizat o linie de medie tensiune și mai multe posturi de transformare din județ. De asemenea, au continuat lucrările ce permit instalarea de contoare inteligente, investiție ce se ridică la 1,8 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
Grupul celor şapte democraţii cele mai industralizate (G7) a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc în cursul summitului organizat în Alpii bavarezi într-un context marcat de......
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara scumpiri cauzate de Războiul rus din Ucraina
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara ...
Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui ”preţ maxim al petrolului” la nivelul ”ţărilor producătoare”, ...
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net pentru şefi de raion
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net ...
Candidaţii care stăpânesc germana şi vor să lucreze la Kaufland pot aplica pentru postul de asistent manager sau pentru ...
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a subliniat importanţa luptei contra inflaţiei ...