E-Distribuţie Muntenia investeşte peste 66 milioane lei în reţele de înaltă tensiune, până la finalul anului

E-Distribuţie Muntenia desfăşoară până la finalul anului proiecte de investiţii în valoare de 66 milioane de lei în reţelele de înaltă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate şi siguranţa în alimentare pentru mai mult de 405.000 de clienţi, conform unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 14 nov. 2019, 11:32
E-Distribuţie Muntenia investeşte peste 66 milioane lei în reţele de înaltă tensiune, până la finalul anului

Astfel, peste 29 milioane de lei sunt prevăzuţi pentru proiecte de modernizare a liniilor electrice de 110 kV. Cele mai importante proiecte, în valoare totală de peste 15 milioane de lei, sunt înlocuirea liniilor electrice subterane de 110 kV Nord-Grozăveşti şi Nord-Centru din Bucureşti, crescând siguranţa în alimentare pentru aproximativ 98.400 de clienţi, scrie Agerpres.

Alte proiecte, în valoare de circa 14 milioane de lei, se referă la modernizarea de linii electrice electrice aeriene de înaltă tensiune, cele mai importante lucrări fiind pe liniile Domneşti-Jilava, Glina-Popeşti, Glina-Dudeşti, CET Sud- Dudeşti, CET Brazi – Fundeni, Căciulaţi – Afumaţi, Căciulaţi – Tâncăbeşti şi CET Brazi – Tâncăbeşti.

Proiectele de modernizare a staţiilor de transformare vizează creşterea calităţii serviciilor pentru circa 237.000 de clienţi, în urma unor investiţii cu o valoare totală de 37 de milioane de lei. Spre exemplu, staţia de transformare Pajura a fost modernizată şi introdusă în sistemul Telecontrol, prin care specialiştii E-Distribuţie o pot gestiona de la distanţă, după investiţii de circa 21 milioane de lei. Anul acesta, prin investiţii de 5 milioane de lei, capacitatea staţiei va fi amplificată, urmând să fie instalate două transformatoare suplimentare de câte 25 MVA (Mega Volt Amper), pe lângă cele două existente, cu capacitatea de 40 MVA fiecare. De asemenea, va fi introdusă tensiunea de 20 KV, ceea ce va permite creşterea în condiţii de siguranţă a consumului clienţilor deserviţi precum şi racordarea de noi consumatori în zonă.

Recent a fost pusă în funcţiune noua staţie de transformare Transilvania, în judeţul Ilfov în apropierea şoselei de Centură, în urma unor investiţii de 8 milioane de lei. Staţia, cu o capacitate de 2×25 MVA, deserveşte zona din Nordul Bucureştiului şi va asigura atât o mai bună calitate a serviciilor pentru clienţii existenţi din zona adiacentă cât şi posibilitatea conectării în bune condiţii tehnice şi de siguranţă a noilor clienţi.

Alte proiecte importante aflate în derulare vizează modernizarea staţiilor Nord, Dudeşti, Obor, Filaret, Maşini Grele, cu termen de finalizare în perioada 2020-2022. Aceste staţii deservesc peste 215.000 de clienţi.

„Proiectele fac parte dintr-un plan amplu de investiţii derulat de companiile E-Distribuţie în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, prin modernizarea şi retehnologizarea staţiilor electrice, a reţelei electrice de distribuţie şi implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel”, se menţionează în comunicat.

Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI al întreruperilor neplanificate (System Average Interruption Duration Index – durata medie a întreruperilor pe client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 138 de minute, cel mai performant din ţară, în scădere de la 145 de minute în anul 2017. Pe următoarele locuri în clasament s-au situat E-Distribuţie Dobrogea, cu 188,8 minute, şi E-Distribuţie Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performanţe mai bune decât media naţională, care s-a situat la 224,1 minute.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...