E oficial: autostrada Comarnic-Braşov se face. CNSC a decis continuarea licitaţiei

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis recent continuarea procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia în sistem public-privat a autostrăzii Comarnic-Braşov. CNSC a dispus remedierea anunţului de participare şi a fişei de date a achiziţiei elaborată de autoritatea contractantă, CNADNR, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov.
Cristina Şomănescu - mar, 08 ian. 2013, 08:51
E oficial: autostrada Comarnic-Braşov se face. CNSC a decis continuarea licitaţiei

CNSC a dispus continuarea procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600.

Astfel, pe 3 ianuarie, CNSC a obligat Ministerul Transporturilor şi CNADNR la publicarea în SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a unei erate care să cuprindă criteriile de preselecţie, algoritmii de calcul aferenţi acestora, numărul minim şi numărul maxim de operatorii economici şi la decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioadă egală cu intervalul de timp în care procedura de atribuire a fost suspendată.

De asemenea, CNSC a respins capătul de cerere referitor la anularea documentului intitulat „Fişa de date” şi a întregii proceduri de atribuire din contestaţia formulată de compania chineză Communications Construction Company Limited, potrivit deciziei pe care o puteţi consulta aici.

Vă amintim că pe 21 decembrie, CNSC a suspendat procedura de atribuire a contractului pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, ca urmare a contestaţiei companiei chineze Communications Construction Company Limited.

Compania China Communications Construction Company Limited, cu sediul în Beijing, contestase la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor fişa de date a achiziţiei (parte din documentaţia de atribuire) elaborată de autoritatea contractantă, adică CNADNR, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600.

Prima autostradă în sistem public-privat

Autostrada Comarnic-Braşov este inclusă în programul de guvernare al Cabinetului Ponta şi ar urma să fie prima autostradă din România construită în sistem de parteneriat public-privat.
Contractul de concesiune pentru execuţia, exploatarea şi întreţinerea autostrăzii Comarnic-Braşov se ridică la 5,3 miliarde de lei, pentru autostrada de 58 de kilometri, potrivit anunţului de concesionare publicat în SEAP.

Este a doua tentativă a Guvernului de la Bucureşti de a construi acest tronson de autostradă. Iniţial, România a vrut să construiască autostrada tot în sistem de parteneriat public-privat, dar nu a reuşit, chiar dacă a oferit un preţ mult mai mare.
Contractul de 4,7 miliarde de euro pentru tronsonul Comarnic-Braşov, semnat cu consorţiul Vinci-Aktor, a căzut în aprilie 2010 după ce fusese atribuit la sfârşitul lui 2009. Constructorul se angajase să proiecteze, să finanţeze şi să realizeze autostrada, urmând ca, pe o perioada de 30 de ani, să administreze cei 55 de kilometri ai tronsonului, însă a renunţat în ultimul moment, invocând lipsa de finanţare.

 

Citeşte şi Ce răspunde CNSC la acuzaţiile lui Ponta: nu am blocat licitaţia pentru Comarnic-Braşov

Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, blocată de chinezi

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...