1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

E oficial: autostrada Comarnic-Braşov se face. CNSC a decis continuarea licitaţiei

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis recent continuarea procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia în sistem public-privat a autostrăzii Comarnic-Braşov. CNSC a dispus remedierea anunţului de participare şi a fişei de date a achiziţiei elaborată de autoritatea contractantă, CNADNR, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov.

CNSC a dispus continuarea procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600.

Astfel, pe 3 ianuarie, CNSC a obligat Ministerul Transporturilor şi CNADNR la publicarea în SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a unei erate care să cuprindă criteriile de preselecţie, algoritmii de calcul aferenţi acestora, numărul minim şi numărul maxim de operatorii economici şi la decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioadă egală cu intervalul de timp în care procedura de atribuire a fost suspendată.

De asemenea, CNSC a respins capătul de cerere referitor la anularea documentului intitulat „Fişa de date" şi a întregii proceduri de atribuire din contestaţia formulată de compania chineză Communications Construction Company Limited, potrivit deciziei pe care o puteţi consulta aici.

Vă amintim că pe 21 decembrie, CNSC a suspendat procedura de atribuire a contractului pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, ca urmare a contestaţiei companiei chineze Communications Construction Company Limited.

Compania China Communications Construction Company Limited, cu sediul în Beijing, contestase la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor fişa de date a achiziţiei (parte din documentaţia de atribuire) elaborată de autoritatea contractantă, adică CNADNR, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea tronsonului Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600.

Prima autostradă în sistem public-privat

Autostrada Comarnic-Braşov este inclusă în programul de guvernare al Cabinetului Ponta şi ar urma să fie prima autostradă din România construită în sistem de parteneriat public-privat.
Contractul de concesiune pentru execuţia, exploatarea şi întreţinerea autostrăzii Comarnic-Braşov se ridică la 5,3 miliarde de lei, pentru autostrada de 58 de kilometri, potrivit anunţului de concesionare publicat în SEAP.


Este a doua tentativă a Guvernului de la Bucureşti de a construi acest tronson de autostradă. Iniţial, România a vrut să construiască autostrada tot în sistem de parteneriat public-privat, dar nu a reuşit, chiar dacă a oferit un preţ mult mai mare.
Contractul de 4,7 miliarde de euro pentru tronsonul Comarnic-Braşov, semnat cu consorţiul Vinci-Aktor, a căzut în aprilie 2010 după ce fusese atribuit la sfârşitul lui 2009. Constructorul se angajase să proiecteze, să finanţeze şi să realizeze autostrada, urmând ca, pe o perioada de 30 de ani, să administreze cei 55 de kilometri ai tronsonului, însă a renunţat în ultimul moment, invocând lipsa de finanţare.

 

Citeşte şi Ce răspunde CNSC la acuzaţiile lui Ponta: nu am blocat licitaţia pentru Comarnic-Braşov

Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, blocată de chinezi

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO