E oficial: Claudiu Crețu este noul director general al Termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat vineri prin intermediul unui comunicat că, în data de 24 iunie, Consiliul de Administraţie al companiei l-a desemnat în funcţia de director general pe Claudiu Creţu.
Ion Dobreanu - vin, 25 iun. 2021, 20:36
E oficial: Claudiu Crețu este noul director general al Termoenergetica

Informația a fost publicată ieri în premieră de Economica.net. Acum a venit și confirmarea oficială. Crețu a deținut până acum funcția de administrator special al Elcen S.A. El va părăsi postul pe care îl are acum în cadrul Electrocentrale București.Odată cu numirea sa, este posibil ca proiectul de fuziune a celor două companii, idee anunțată și de primarul Capitalei, Nicușor Dan, să avanseze.

„Numirea mea în această funcţie vine într-un moment critic şi decisiv pentru sistemul centralizat de încălzire din Bucureşti. Sunt necesare acţiuni urgente pentru reabilitarea acestui sistem aflat în prezent într-o situaţie dramatică, este nevoie de o nouă viziune strategică, integrată, de o abordare eficientă a sistemului, în integralitatea sa, astfel încât să se poată realiza, fără întârziere, acţiunile esenţiale pentru creşterea performanţei acestui serviciu public. Echilibrarea sistemului de producere şi distribuţie/transport al energiei termice va asigura atragerea fondurilor disponibile pentru finanţarea investiţiilor şi va facilita transferurile de tehnologie, ceea ce va permite o abordare cu succes a problemelor operaţionale şi financiare”, a declarat Claudiu Creţu.

Claudiu Crețu a făcut parte, timp de şapte ani, din top managementul celor două companii care sunt parte integrantă a aceluiaşi sistem – ELCEN şi RADET (actualmente Termoenergetica) – ceea ce i-a permis să fie în contact permanent cu realitatea din teren şi cu provocările sectorului ca întreg.

Proiectul prevede ca Termoenergetica, moștenitoarea defunctei RADET, să cumpere cele patru centrale termice (CET) ale Elcen din București, urmând ca o singură societate de să ocupe de producția și distribuția energiei termice din București.

Crețu este cunoscut ca un susținător al fuziunii dintre Termoeneregetica și Elen. În toamna anului trecut, el a declarat că soluția corectă este cea avansată în repetate rînduri în trecut, dar mereu amânată, și anume fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.Crețu a fost întrebat, la o conferință pe teme energetice organizată de Profit.ro organizată pe 8 octombrie 2020, dacă, în condițiile în care s-a schimbat primarul Capitalei, rămâne valabilă ideea fuziunii dintre companiile care produc, respectiv distribuie energia termică în Capitală.

Citește și: https://www.economica.net/claudiu-cretu-administratorul-special-al-elcen-a-fost-numit-director-al-termoenergetica-surse_518674.html

Obiective sale imediate, conform comunicatului Termoenergetica, sunt:

– Comunicarea deschisă, promptă, onestă şi transparentă cu locuitorii Capitalei şi cu mass-media, clienţi, parteneri de afaceri, prin setarea unor ţinte clare şi transmiterea de informări săptămânale cu privire la starea sistemului şi la modalitatea de soluţionare a avariilor.

– Dezvoltarea unei platforme digitale bidirecţionale de interacţiune cu cetăţeanul prin care opinia publică să fie permanent informată cu privire la statusul şi soluţiile identificate pentru rezolvarea problemelor.

– Pregătirea pentru următorul sezon rece prin prioritizarea şi accelerarea lucrărilor în funcţie de zonele critice.

– Conceperea în termen de maxim 2 luni a unui plan integrat, care să crească performanţa şi eficienţa energetică globală a sistemului, precum şi identificarea surselor de finanţare.

– Deschiderea către colaborarea cu mediul academic şi îmbunătăţirea comunicării cu profesorii experimentaţi din cadrul UPB, ASE etc.

– Deschiderea către mediul de afaceri – pentru sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon în comunitatea bucureşteană.

– Construirea şi menţinerea unor relaţii puternice cu angajaţii din sistem, fără de care instalaţiile de producere a energiei puse în funcţiune în anii 60-70 şi conductele din sectorul transport/distribuţie vechi de peste 40 de ani, nu ar putea face faţă nivelului de degradare tehnică la care s-a ajuns.

„Coordonarea şi gestionarea activităţilor celor două companii a facilitat cunoaşterea atât a vulnerabilităţilor, cât şi a punctelor forte ale acestui sistem. În consecinţă, acesta este momentul oportun pentru ca încălzirea centralizată din capitală să beneficieze de un management strategic, de o viziune de ansamblu şi de capacitatea de a conecta eficient părţile, în vederea creării unor perspective noi, benefice ce vor permite continuitatea furnizării apei calde şi căldurii în Bucureşti, pe baza unei strategii noi. Este un moment de cotitură şi o ocazie decisivă de a implementa soluţia integrată care va crea contextul favorabil atragerii de fonduri pentru realizarea investiţiilor şi modernizarea sistemului de încălzire din Bucureşti”, susţine noul director general.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti furnizează apă caldă şi căldură pentru aproximativ 600.000 de apartamente şi cca. 9700 instituţii publice – şcoli, grădiniţe, spitale, agenţi economici, asigurând funcţionarea în condiţii de siguranţă a Sistemului Energetic Naţional.

Compania are în exploatare sistemul de transport şi distribuţie compus din: 954,09 km de conducte reprezentând reţele termice primare şi 2963,3 km de conducte reprezentând reţele termice secundare.

Citește și: https://www.economica.net/elcen-solu-ia-pentru-bucure-ti-este-integrarea-elcen-termoenergetica-separarea-este-radacina-tuturor-problemelor-actuale_190932.html

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că ...
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ...
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni că primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 a fost ...