1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

E oficial! Cora a lansat primul drive din România

Retailerul franco belgian Cora a lansat astăzi în mod oficial serviciul drive, prin care consumatorii pot comanda produsele online pentru a le ridica ulterior de la magazinul. Este primul serviciu de acest gen din România lansat de un operator de hipermarketuri. 

03 dec, 2013 | ECONOMICA.net

Retailerul franco belgian Cora a lansat astăzi în mod oficial primul drive din ţară. "Avem plăcerea să te anunţăm că din data de 3 decembrie se lansează prima platformă online pentru cumpărăturile tale zilnice", anunţă compania. 

Cum se face
 
Noul serviciu presupune faptul că cei interesaţi pot comanda online, pe site-ul www.coradrive.ro, plătesc online şi îşi ridică cumpărăturile la ora aleasă, direct din spaţiul special amenajat la Cora Lujerului din cartierul Militari. Când se lansează o comandă, platforma de plăţi mobilpay cu care lucrează Cora rezervă banii. În cazul în care clientul se răzgândeşte şi refuză o parte dintre produse atunci când le ridică din magazin, plata se va face doar pentru cumpărăturile cu care clientul pleacă efectiv acasă. Aceasta întrucât plata efectivă se face dupa ce se validează comanda în parcarea coradrive de la Lujerului.
 
Pe site există peste 10.000 de produse, dintre care peste 2000 de produse sunt proaspete. paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a face o comanda pot fi găsiţi aici.
 
Cât costă
 
Momentan, costurile pentru faptul că retailerul adună produsele de pe raft pentru clienţi sunt zero, dar comanda plasată trebuie să fie de minimum 50 de lei.  De asemenea, compania susţine că preţurile produselor afişate pe site sunt exact cele din magazin. Însă, pe viitor, Cora se gândeşte să taxeze acest serviciu.  Produsele sunt selectate de angajaţii magazinului în funcţie de ora la care se dă comanda online, în dimineaţa respectivă sau în timpul zilei in care s-a plasat comanda. Retailerul are rezervă de frig dedicată pentru drive unde se păstrează produsele perisabile.
 
Al doilea hipermarket online
 
Cu ocazia lansării Cora Drive, retailerul franco-belgian a anunţat că au în plan să ofere şi serviciul de livrare la domiciliul, fiind astfel al doilea operator de hipermarketuri care intră pe piaţă cu un magazin virtual. Amintim că în vara acestui an, francez ii de la Carrefour au lansat primul magazin online din România, www.carrefouronline.ro." Avem şi acest serviciu (livrare la domiciliu) în vedere pentru viitor. Dar atenţie! Livrarea la domiciliu este un alt tip de serviciu care este contracost. Drive-ul este în acest moment gratuit", anunţă compania.

Cum funcţionează sistemul

Conceptul "drive-through hypermarkets" a pătrus pe piaţa franceză în urmă cu 13 ani cu scopul de a veni în întâmpăinarea persoanelor ocupate, care nu au timp de pierdut la cumpărături. Serviciul oferă astfel posibilitatea clienţilor de a comanda produsele dorite onlineurmând să le ridice la ora aleasă de la un anumit magazin Cora, fără să mai stea la coadă la casă. Costurile sunt zero, clientul urmînd să achite doar contravaloarea produselor comandate. 

Cora a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei (cu toate taxele incluse), în creştere cu 6% faţă de anul 2011. Compania va lansa pe 3 octombrie un nou magazin în cadrul centrului comercial Afi Ploieşti. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO