E oficial: Dr. Max va avea 613 farmacii în România, după finalizarea tranzacţiei prin care a preluat Sensiblu şi Punkt

E oficial: Dr. Max va avea 613 farmacii în România, după ce Concurenţa a aprobat tranzacţia prin care a cumpărat grupul A&D Pharma care deţine farmaciile Sensiblu şi Punkt. Tranzacţia este în curs de finalizare.
Cristina Şomănescu - mie, 25 apr. 2018, 09:30
E oficial: Dr. Max va avea 613 farmacii în România, după finalizarea tranzacţiei prin care a preluat Sensiblu şi Punkt

Dr. Max a intrat pe piaţa românească în iunie 2017, prin achiziţia lanţului de farmacii Arta, cu 31 de unităţi. După preluarea farmaciilor Sensiblu şi Punkt, deţinute de A&D Pharma, Dr. Max va avea, în total, 613 farmacii în România. Acest număr nu include cele 18 farmacii Arta care vor fi transferate altor divizii, în urma angajamentului asumat faţă de Consiliul Concurenţei. De asemenea, după preluarea A&D Pharma, Dr. Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice şi furnizor de servicii de marketing şi vânzări, cu peste 5.000 de angajaţi.

Lanţul internaţional de farmacii Dr. Max a primit recent aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia A&D Pharma Group, prin intermediul Glebi Holdings PLC. În urma deciziei Consiliului Concurenţei, Dr. Max va deveni acţionar majoritar al A&D Pharma Group.

A&D Pharma Group deţine lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus şi divizia A&D Pharma Marketing & Sales. Ultimii paşi formali pentru finalizarea tranzacţiei vor fi făcuţi în săptămânile următoare, informează grupul A&D Pharma.

”Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Tranzacția este expresia concretă a angajamentului nostru față de România, ca și a planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung la nivel regional. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deținând poziția de lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&D Pharma, promovând în continuare pe piața locală elementele care au impus brandul corporativ Dr. Max drept un veritabil standard în industrie: serviciile pentru pacienți și consumatori, o gamă largă de produse și accesibilitatea”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max.

Citeşte în Economica şi: Cum ne-ar putea afecta vânzarea celui mai mare grup farmaceutic din România

Prin această tranzacţie, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii în Europa Centrală şi de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro şi peste 12.000 de angajaţi în Europa.
Dr. Max este deţinut de Penta Investments, grup de investiţii privat care are active în sănătate, servicii financiare, producţie, apărare, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media. În 2017, companiile controlate de Penta Investments dețineau active cu o valoare totală de 9 miliarde de euro și peste 41.000 de angajați.

După finalizarea preluării farmaciilor Sensiblu şi Punkt de către Dr. Max, jucătorii cu cele mai mari afaceri din piaţa farmaciilor din ţara noastră vor fi Catena, Dr. Max, Dona şi Help Net. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...