1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

E oficial! În Drumul Taberei vor circula trenuri de metrou Alstom. Contestațiile chinezilor și spaniolilor, respinse definitiv

Curtea de Apel București a respins miercuri, 30 septembrie, contestațiile chinezilor de la CRRC Qingdao Sifang și spaniolilor de la CAF la licitația câștigată de Alstom, pentru trenuri destinate Magistralei 5 de metrou. Sentința este definitivă, astfel Metrorex poate semna contractul cu firma câștigătoare.

30 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

"Respinge cererea de sesizare CJUE. Respinge plângerile, ca nefondate. Definitivă", se arată în decizia de miercuri a Curții de Apel București.

Amintim că oferta Alstom a fost singura declarată admisibilă din cele cinci primite în total, unele oferte fiind respinse din cauză că trenurile propuse cântăreau mai mult decât limita admisă în caietul de sarcini.

Nemulțumiți că ofertele lor nici măcar nu au fost admise, spaniolii de la CAF și chinezii de la CRRC Qingdao Sifang, parteneri ai Astra Vagoane Călători, au depus plângeri la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Instituția specializată în contestații a respins însă ca nefondate plângerile celor două firme.

Nemulțumiți și de decizia CNSC, chinezii și spaniolii au mers mai departe cu plângerile la Curtea de Apel București.

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5.

În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de rame noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Metroul de Drumul Taberei a fost pus în funcțiune pe 15 septembrie 2020. Pe cea mai nouă linie de metrou din București circulă deocamdată trenuri redistribuite de pe alte magistrale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO