1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

E oficial. Sâmbătă se semnează contractul pentru primii km de autostradă din Moldova. Umbrărescu a câştigat lupta cu turcii la Centura Bacău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna mâine, 22 decembrie, contractul pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu, după ce contestaţiile turcilor au fost respinse de CNSC.

21 dec, 2018 | | ECONOMICA.net

Directorul general al CNAIR şi alţi oficiali de la Drumuri vor merge la Bacău pentru a semna sâmbătă, 22 decembrie, contractul pentru varianta ocolitoare a Bacăului, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezenanţi ai CNAIR.

Contractul va fi semnat cu asocierea de firme Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL şi va avea o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA. Durata contractului cuprinde 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Semnarea contractului a fost anunţată vineri, într-o conferinţă de presă, şi de senatorul Dragoș Benea care va participa la eveniment alături de ministrul transporturilor Lucian Șova, conducerea CNAIR şi oficialități din județ, potrivit Ziarul de Bacău

Semnarea are loc după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins pe 11 decembrie ambele contestaţii depuse pe turcii de la IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret. Aceştia puteau ataca mai departe în instanţă decizia CNSC, însă nu au mai făcut acest demers, potrivit informaţiilor de la această oră din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Turcii de la IC Ictas Insaat depuseseră luna trecută două contestaţii la CNSC, după ce oferta lor pentru construirea Centurii Bacău fusese respinsă din nou de către CNAIR.

O contestaţie a fost depusă pe 9 noiembrie, iar cealaltă pe 26 noiembrie, potrivit datelor din SEAP. În ultima contestaţie, turcii atacau vehement oferta constructorului român, despre care spuneau că ar trebui respinsă.

Obiectul principal al contractului "Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO