1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

E oficial. Yahoo! şi-a schimbat logo-ul

 Grupul de internet american Yahoo! Inc. a dezvăluit, miercuri seară, noul său logo, care a păstrat semnul exclamării şi culoarea violet, dar are literele mai subţiri decât vechiul logo, informează AFP.

05 sep, 2013 | Mediafax

"Ne-am dorit un logo care să rămână apropiat de originile noastre (fantezist, violet, cu semnul exclamării), dar care să reflecte evoluţia produselor noastre", a declarat directorul de marketing al Yahoo!, Kathy Savitt.

Prin această rebranduire, Yahoo!, un pionier al internetului, încearcă să se reinventeze după ce a fost eclipsat de gigantul Google, proprietarul celebrului motor de căutare online, mai scrie AFP.

Noul logo face parte din strategia actualului director general al companiei, Marissa Mayer, care, anul trecut, în iulie, a preluat conducerea Yahoo părăsind compania Google.

"Din moment ce grupul nostru a evoluat, logoul nostru - esenţa brandului nostru - trebuie de asemenea să evolueze", a mai spus Kathy Savitt.

Pentru a stârni curiozitatea utilizatorilor săi, Yahoo! a postat timp de o lună un logo diferit în fiecare zi, înainte de a dezvălui, miercuri seară, logoul care va reprezenta de acum înainte imaginea grupului.

Grupul Yahoo! Inc. încearcă să îşi revigoreze imaginea şi să atragă mai mulţi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

În acest sens, Mayer a cheltuit în ultima perioadă peste 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpăra peste 20 de start-up-uri.

Yahoo! a anunţat, recent, că a cumpărat IQ Engines, o aplicaţie de recunoaştere a imaginilor pe care o va folosi pentru îmbunătăţirea serviciului său de fotografii Flickr.

De asemenea, Yahoo! a cumpărat browser-ul Rockmelt (care combină navigarea pe internet cu accesul la reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter), dar şi platforma de comerţ electronic Lexity. Totodată, la începutul lunii iulie, Yahoo! a anunţat că a cumpărat compania Qwiki, care dezvoltă o aplicaţie ce îi ajută pe deţinătorii de telefoane inteligente să realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor.

În luna mai, Yahoo! a anunţat că va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, după cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, că mizează pe faptul că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publicităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO