1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

E.ON a angajat BNP Paribas în procesul de vânzare a operaţiunilor din Cehia

Grupul german de utilităţi E.ON SE a angajat banca franceză BNP Paribas SA pentru a-l ajuta să vândă un furnizor de energie din Cehia, pe care E.ON l-a dobândit odată cu preluarea rivalului Innogy SE, au declarat pentru Bloomberg o serie de surse din apropierea acestui dosar.

19 sep, 2019 | Agerpres

Potrivit surselor, E.ON intenţionează să demareze în următoarele săptămâni procesul oficial de vânzare a operaţiunilor de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale pe care Innogy le are în Cehia. Aceste active, pe care E.ON trebuie să le vândă pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea preluării Innogy, ar putea fi evaluate la un miliard de euro.

Marţi, Comisia Europeană şi-a dat acordul, cu anumite condiţii, pentru ca E.ON să preia Innogy de la rivalul RWE AG, în urma unei tranzacţii care va modifica piaţa de energie din Germania. Pentru a obţine aprobarea Comisiei, E.ON a acceptat să vândă operaţiunile sale de termoficare din Germania precum şi operaţiunile de retail din Ungaria şi staţiile sale de încărcare a automobilelor electrice din Germania.

Potrivit surselor, E.ON ar putea anunţa încheierea tranzacţiei cu Innogy chiar în cursul acestei săptămâni, după ce a obţinut aprobarea Comisiei Europene. Discuţiile cu privire la vânzarea activelor din Cehia sunt într-un stadiu preliminar, adaugă sursele.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 14 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la două miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO