E.On a inaugurat un centru de Servicii Suport Afaceri la Cluj

E.On România a inaugurat, marţi, la Cluj-Napoca, un centru de Servicii Suport Afaceri, care oferă servicii de contabilitate pentru companiile pe care grupul le are în întreaga lume, iar până în 2015 acolo vor fi angajate peste 600 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mar, 08 ian. 2013, 13:37
E.On a inaugurat un centru de Servicii Suport Afaceri la Cluj

Frank Hajdinjak, directorul E.On România, a declarat, marţi, că speră ca deschiderea centrului din Cluj-Napoca să fie pentru investitori „un semnal de încredere în România, astfel încât să fie atrase şi mai multe investiţii”.

„Deschiderea Centrului de Servicii Suport Afaceri al E.On este un pas important nu numai pentru Grupul E.On, ci şi pentru Cluj-Napoca şi investitorii din România. Centrul va oferi servicii de contabilitate şi de resurse umane pentru toate companiile Grupului E.On din întreaga lume. Pentru oraş, vom crea peste 600 de locuri de muncă până în anul 2015, iar pentru investitori sper că va fi un semnal de încredere în România, astfel încât să fie atrase şi mai multe investiţii în România”, a spus Hajdinjak.

Potrivit acestuia, de la venirea în România E.On a investit circa 4,4 miliarde de lei (circa un miliard de euro) în diverse proiecte.

Edgar Ashenbrenner, director în cadrul Grupului E.On, a declarat, la rândul său, că a fost ales municipiul Cluj-Napoca drept sediu pentru Centrul de Servicii Suport Afaceri având în vedere mai multe criterii, precum „masa de talente pentru selecţia angajaţilor, abilităţile lingvistice ale acestora, infrastructura şi costurile”.

„Decizia de a deschide un astfel de centru la Cluj-Napoca a fost luată în martie 2012 şi avem deja angajate peste 70 de persoane, iar până la sfârşitul acestui an vom avea 200 de angajaţi. Sunt optimist şi cred că acest centru va fi un succes”, a spus Ashenbrenner.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a afirmat, la inaugurare, că deschiderea noului centru E.On într-o perioadă de criză este „un semnal bun, de încredere pentru piaţa românească”.

„Guvernul României este decis să acorde tot sprijinul acelor companii care creează locuri de muncă şi investesc în România. Tratăm Grupul E.On cu toată atenţia, ca un partener serios, care investeşte în viitorul ţării”, a menţionat Niţă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că salută investiţia E.On, care confirmă statutul oraşului de centru al Ardealului şi avantajul competitiv pe care îl are prin prezenţa universităţilor şi a forţei de muncă bine pregătite.

„Prezenţa unui astfel de centru E.On la Cluj-Napoca va deschide poarta şi către alţi investitori care să vină în oraşul nostru, având în vedere prestigiul şi performanţa în Europa şi în lume”, a spus Boc.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...