E.ON a încheiat un contract cu Wipro pentru modernizarea infrastructurii şi transformarea digitală

Wipro Limited, unul dintre liderii în domeniul tehnologiei informației, consultanței și serviciilor de gestionare a proceselor de afaceri, anunță că E.ON, societate cu sediul central în Germania, care activează în sectorul energetic, i-a acordat un angajament pe mai mulți ani de servicii strategice de modernizare a infrastructurii și transformare digitală.
Economica.net - mie, 24 iun. 2020, 12:12
E.ON a încheiat un contract cu Wipro pentru modernizarea infrastructurii şi transformarea digitală

Wipro va transforma operațiunile centrului de date al E.ON într-un model bazat pe cloud hibrid, utilizând soluțiile integrate BoundaryLess Enterprise (BLE) și Wipro HOLMES™, inteligența artificială (IA) și platforma sa de automatizare. Compania va colabora cu E.ON pentru reducerea amprentei centrului său de date, eficientizarea infrastructurii și consolidarea agilității operaționale, printr-o abordare integrată a operațiunilor centrului de date. Strategia Wipro de găzduire în cloud hibrid, utilizând IA, va ajuta E.ON să-și optimizeze fluxurile de lucru și să ofere o experiență superioară clienților, cu eficiență sporită.

Marcus Schaper, Chief Digital and Technology Officer în cadrul E.ON a declarat: „Transformarea cloud-ului este un element – cheie al călătoriei noastre de evoluție digitală către un viitor mai bun. Avem încredere că, în calitate de partener strategic, Wipro ne va ajuta să ne implementăm strategia de cloud în cel mai fiabil și eficient mod.”

Suntem încântați să fim selectați în calitate de partener de transformare strategică al E.ON și așteptăm cu nerăbdare să îi susținem în călătoria lor digitală. Strategia noastră de găzduire în cloud hibrid, bazată pe IA, va oferi un impuls viziunii de afaceri a E.ON, de a furniza soluții energetice avansate din punct de vedere tehnologic, centrate pe client”, a afirmat N.S. Bala, Președinte și global head pentru sectoarele de energie, resurse naturale, utilități și construcții, Wipro Limited.

Acesta a adăugat: „Într-o lume dinamică a „prosumatorilor” și a convergenței energetice, agilitatea operațională a devenit o necesitate strategică a organizațiilor, pentru un plus de eficacitate. Expertiza amplă a Wipro în lanțul valoric al energiei, capacitățile privind tehnologiile noi și emergente, susținute de o vastă experiență la nivel global, ca urmare a desfășurării de proiecte cu unele dintre cele mai mari companii furnizoare de utilități, ne poziționează excelent pentru a duce la îndeplinire acest angajament valoros pentru E.ON.

Despre E.ON

E.ON este o companie internațională din sectorul energetic, deținută de investitori, care se concentrează pe rețele energetice și soluții pentru clienți. Fiind una dintre cele mai mari societăți din sectorul energetic din Europa, E.ON joacă un rol major în crearea unei lumi a energiei curate, digitale și descentralizate. În acest scop, peste 75.000 de angajați dezvoltă și vând produse și soluții pentru clienți privați, comerciali și industriali. Aproximativ 50 de milioane de clienți achiziționează energie electrică, gaz, produse digitale sau soluții pentru mobilitate electrică, eficiență energetică și protecția climei de la E.ON. Compania are sediul central în Essen, Germania. Pentru mai multe informații, accesați www.eon.com.

Despre Wipro Limited

Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO) este o companie lider în domeniul tehnologiei informației, consultanței și serviciilor de gestionare a proceselor de afaceri. Utilizăm puterea sistemelor cognitive, hiper-automatizarea, robotica, cloud-ul, analizele și tehnologiile emergente pentru a ne ajuta clienții să se adapteze la lumea digitală și să aibă succes. Wipro este recunoscută la nivel global pentru portofoliul complet de servicii, angajamentul puternic pentru sustenabilitate și pentru că este un bun cetățean corporativ, având peste 175.000 de angajați dedicați, care servesc clienți de pe șase continente. Împreună, descoperim idei și facem conexiuni pentru a construi un viitor mai bun și mai îndrăzneț.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România se află nivelul......
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...