E.On construiește o centrală fotovoltaică pentru firma Don Pedro din Vâlcea

E.ON Energie România şi compania vâlceană Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de hârtie tissue din țară, au decis să dezvolte parteneriatul semnat anul trecut pentru realizarea unui sistem de generare a energiei electrice prin procedeu fotovoltaic, acesta ajungând la o valoare de peste 630.000 de euro.
Economica.net - mar, 14 iul. 2020, 06:47
E.On construiește o centrală fotovoltaică pentru firma Don Pedro din Vâlcea

În cadrul parteneriatului dintre cele două companii, E.ON construiește pentru Don Pedro o Centrală Electrică Fotovoltaică pe care o va preda la cheie și care are drept obiectiv principal producerea energiei electrice utilizând energia solară, arată un comunicat al E.On.

Centrala va permite Don Pedro să-și asigure cu forțe proprii o mare parte din energia electrică necesară pentru obținerea produselor igienico-sanitare din hârtie.

„Parteneriatul dintre E.ON și Don Pedro arată în primul rând angajamentul ambelor companii pentru un mediu înconjurător mai curat. Prin alegerea soluției noastre, E.ON Photovoltaic, Don Pedro va reduce emisiile de CO2 cu peste 240 de tone pe an și va beneficia, totodată, de o aprovizionare cu energie independentă și mai economică”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România, în comunicat. 

„Suntem bucuroși că am reușit să demarăm acest proiect cu E.ON Energie România deoarece suntem conștienți de importanța protejării mediului. Am investit în linii de producție de ultimă generație, cu consum redus de energie electrică, iar la începutul acestui an am înlocuit centralele pe bază de combustibili fosili cu pompe de căldură pentru climatizare. Noua centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie și ne ajută în același timp să ne îndeplinim obiectivele de protecție a mediului”, afirmă Petrișor Lazăr, Director General Don Pedro.

Centrala Electrică Fotovoltaică include sisteme de energie solară care vor fi montate pe acoperişurile celor 10 clădiri care formează unitatea de producţie Don Pedro, situată în localitatea Ruda, comuna Budești din județul Vâlcea, și va produce în total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei. Lucrările de montaj au fost demarate în această lună. 

Instalaţia aferentă centralei cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperișuri au o putere nominală maximă de până la 615 kilowați (kWp).

Don Pedro este o companie cu capital privat 100% românesc înființată în județul Vâlcea, în urmă cu 25 de ani, și produce anual 20.000 de tone de produse igienico-sanitare din hârtie: hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele nazale și de masă, din celuloză și hârtie reciclată. Cu o cifră de afaceri de peste 114 milioane de lei și 250 de angajați compania are în prezent un portofoliu care totalizează peste 1.200 de articole, atât mărci proprii cât și private.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...