1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

E.ON Energie România a declanşat procesul de fuziune prin absorbţie cu E.ON Gaz Furnizare

Societăţile de furnizare ale Grupului E.ON din România, E.ON Energie România şi E.ON Gaz Furnizare au declanşat procesul de fuziune prin absorbţie, pe fondul liberalizării pieţei de gaze naturale, societatea absorbantă fiind E.ON Energie România.

01 oct, 2020 | Agerpres

"Societăţile de furnizare ale Grupului E.ON din România, E.ON Gaz Furnizare şi E.ON Energie România sunt implicate într-un proces de fuziune prin absorbţie. E.ON Energie România este societatea absorbantă, iar E.ON Gaz Furnizare este societate absorbită, data efectivă a fuziunii fiind 30 septembrie 2020. În urma fuziunii celor două societăţi, contractele de furnizare a gazelor naturale ale clienţilor E.ON Gaz Furnizare vor fi preluate automat de către furnizorul integrat de gaze naturale şi energie electrică E.ON Energie România, în calitate de societate absorbantă. Decizia de fuziune a fost aprobată de Adunările Generale Extraordinare ale Acţionarilor din cele două societăţi şi este motivată prin faptul că, odată cu liberalizarea pieţei de gaze naturale, segmentul clienţilor reglementaţi dispare şi astfel nu mai este justificată prezenţa în piaţă a unei entităţi distincte pentru furnizarea de gaze naturale, respectiv a companiei E.ON Gaz Furnizare care acoperea acest segment. Mai mult, în urma fuziunii, interacţiunea cu clienţii va fi mult simplificată prin existenţa unei singure societăţi de furnizare care va gestiona un portofoliu unic de clienţi", a anunţat compania, joi, într-un comunicat de presă.

În urma procesului de fuziune, E.ON Energie România îşi va consolida poziţia pe piaţa de energie din România, iar clienţii vor avea la dispoziţie soluţii complementare serviciului de furnizare a gazelor naturale: de încălzire sau de aer condiţionat, servicii tehnice sau de furnizare a energiei electrice, servicii care până acum erau destinate doar clienţilor eligibili.

"Clienţii vor avea acces rapid şi direct la serviciile şi canalele de comunicare ale E.ON Energie România. Astfel, ei vor putea soluţiona diverse operaţiuni începând cu transmiterea indexului de consum sau contractarea abonamentelor de energie electrică şi gaze naturale şi alte servicii, până la obţinerea de informaţii despre factură", a precizat compania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO