E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

E.ON şi Kyuden Mirai Energy au semnat un acord de cooperare pentru a dezvolta în comun proiecte offshore de energie eoliană în Japonia.
Economica.net - mie, 24 apr. 2019, 17:13
E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

Conform unui comunicat remis AGERPRES, curând va începe un studiu pentru selectarea în comun a unui proiect de dezvoltare, construcţie şi operaţiuni în zona Kyushu, cea mai sudică insulă din Japonia. De asemenea, companiile ar putea lua în considerare extinderea parteneriatului în alte regiuni din Japonia.

Această cooperarea a urmat deciziei E.ON de a intra pe piaţa eoliană japoneză. E.ON intenţionează să-şi transfere în Japonia expertiza şi cunoştinţele tehnice acumulate pe parcursul instalării în Europa de eoliene offshore care cumulează capacitatea de 1,8 gigawatt (GW). De curând, E.ON şi-a deschis porţile birourilor din Tokyo, stabilindu-şi astfel prezenţa pe plan local.

Kyuden Mirai Energy este un dezvoltator de top al proiectului Hibiki-nada Offshore Wind Farm din Kyushu şi, în paralel, studiază oportunităţi pentru noi proiecte de energie eoliană offshore în toată Japonia. Proiectul Hibiki-nada Offshore Wind Farm este primul proiect propus în baza legislaţiei maritime revizuite, din Japonia.

„Strategia noastră de a intra pe piaţa japoneză se bazează pe o cooperare de încredere şi pe termen lung cu actorii locali. Suntem de părere că Kyuden Mirai Energy este un excelent partener pentru noi. Capacităţile noastre se completează reciproc în timp ce împărtăşim aceleaşi valori şi ambiţia de a impulsiona creşterea eoliană în larg în Japonia”, a declarat Sven Utermohlen, Chief Operating Officer la E.ON Climate & Renewables.

La rândul său, Yasuji Akiyama, preşedintele companiei Kyuden Mirai Energy, a subliniat că anul acesta ar putea fi un an memorabil pentru industria eoliană din Japonia, dată fiind noua legislaţie maritimă care promovează producerea energiei eoliene offshore.

„Este un moment excelent să începem activităţi comune cu E.ON, în calitate de cel mai bun partener pentru intrarea pe această nouă piaţă. E.ON are o experienţă remarcabilă în domeniul eoliene offshore şi împărtăşeşte aceeaşi viziune cu privire la angajamentul luat pe plan local de către părţile interesate”, a spus Akiyama.

E.ON este o companie privată internaţională de energie, care se axează pe reţele energetice, soluţii pentru clienţi şi energii regenerabile. Aproximativ 32 de milioane de clienţi achiziţionează de la E.ON energie electrică, gaz, produse digitale sau soluţii pentru mobilitate electrică şi eficienţă energetică.

Kyuden Mirai Energy este o companie de top în dezvoltarea, construcţia şi exploatarea de proiecte de energie regenerabilă în Japonia, de la desprinderea de Kyushu Electric Power Company CO, INC în 2014. Kyuden Mirai deţine în prezent în Japonia o capacitate de 189 megawaţi (MW) din surse regenerabile de energie eoliană, solară şi biomasă şi are încă 511 MW în dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a reuşit atingerea unui consens cu privire la problema spinoasă a derogării......
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen ...
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Astăzi, magazinele Profi au dobândit calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, informează compania prin intermediul ...
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari și administratorii
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile ...
Persoanele fizice care locuiesc în blocuri alimentate de centrale termice de scară care funcționează cu gaz intră și ...