E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

E.ON şi Kyuden Mirai Energy au semnat un acord de cooperare pentru a dezvolta în comun proiecte offshore de energie eoliană în Japonia.
Economica.net - mie, 24 apr. 2019, 17:13
E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

Conform unui comunicat remis AGERPRES, curând va începe un studiu pentru selectarea în comun a unui proiect de dezvoltare, construcţie şi operaţiuni în zona Kyushu, cea mai sudică insulă din Japonia. De asemenea, companiile ar putea lua în considerare extinderea parteneriatului în alte regiuni din Japonia.

Această cooperarea a urmat deciziei E.ON de a intra pe piaţa eoliană japoneză. E.ON intenţionează să-şi transfere în Japonia expertiza şi cunoştinţele tehnice acumulate pe parcursul instalării în Europa de eoliene offshore care cumulează capacitatea de 1,8 gigawatt (GW). De curând, E.ON şi-a deschis porţile birourilor din Tokyo, stabilindu-şi astfel prezenţa pe plan local.

Kyuden Mirai Energy este un dezvoltator de top al proiectului Hibiki-nada Offshore Wind Farm din Kyushu şi, în paralel, studiază oportunităţi pentru noi proiecte de energie eoliană offshore în toată Japonia. Proiectul Hibiki-nada Offshore Wind Farm este primul proiect propus în baza legislaţiei maritime revizuite, din Japonia.

„Strategia noastră de a intra pe piaţa japoneză se bazează pe o cooperare de încredere şi pe termen lung cu actorii locali. Suntem de părere că Kyuden Mirai Energy este un excelent partener pentru noi. Capacităţile noastre se completează reciproc în timp ce împărtăşim aceleaşi valori şi ambiţia de a impulsiona creşterea eoliană în larg în Japonia”, a declarat Sven Utermohlen, Chief Operating Officer la E.ON Climate & Renewables.

La rândul său, Yasuji Akiyama, preşedintele companiei Kyuden Mirai Energy, a subliniat că anul acesta ar putea fi un an memorabil pentru industria eoliană din Japonia, dată fiind noua legislaţie maritimă care promovează producerea energiei eoliene offshore.

„Este un moment excelent să începem activităţi comune cu E.ON, în calitate de cel mai bun partener pentru intrarea pe această nouă piaţă. E.ON are o experienţă remarcabilă în domeniul eoliene offshore şi împărtăşeşte aceeaşi viziune cu privire la angajamentul luat pe plan local de către părţile interesate”, a spus Akiyama.

E.ON este o companie privată internaţională de energie, care se axează pe reţele energetice, soluţii pentru clienţi şi energii regenerabile. Aproximativ 32 de milioane de clienţi achiziţionează de la E.ON energie electrică, gaz, produse digitale sau soluţii pentru mobilitate electrică şi eficienţă energetică.

Kyuden Mirai Energy este o companie de top în dezvoltarea, construcţia şi exploatarea de proiecte de energie regenerabilă în Japonia, de la desprinderea de Kyushu Electric Power Company CO, INC în 2014. Kyuden Mirai deţine în prezent în Japonia o capacitate de 189 megawaţi (MW) din surse regenerabile de energie eoliană, solară şi biomasă şi are încă 511 MW în dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze pe piață conform propriilor planuri. Nu a făcut-o încă, iar acest lucru......
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...