E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

E.ON şi Kyuden Mirai Energy au semnat un acord de cooperare pentru a dezvolta în comun proiecte offshore de energie eoliană în Japonia.
Economica.net - mie, 24 apr. 2019, 17:13
E.ON şi Kyuden Mirai Energy, acord de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore în Japonia

Conform unui comunicat remis AGERPRES, curând va începe un studiu pentru selectarea în comun a unui proiect de dezvoltare, construcţie şi operaţiuni în zona Kyushu, cea mai sudică insulă din Japonia. De asemenea, companiile ar putea lua în considerare extinderea parteneriatului în alte regiuni din Japonia.

Această cooperarea a urmat deciziei E.ON de a intra pe piaţa eoliană japoneză. E.ON intenţionează să-şi transfere în Japonia expertiza şi cunoştinţele tehnice acumulate pe parcursul instalării în Europa de eoliene offshore care cumulează capacitatea de 1,8 gigawatt (GW). De curând, E.ON şi-a deschis porţile birourilor din Tokyo, stabilindu-şi astfel prezenţa pe plan local.

Kyuden Mirai Energy este un dezvoltator de top al proiectului Hibiki-nada Offshore Wind Farm din Kyushu şi, în paralel, studiază oportunităţi pentru noi proiecte de energie eoliană offshore în toată Japonia. Proiectul Hibiki-nada Offshore Wind Farm este primul proiect propus în baza legislaţiei maritime revizuite, din Japonia.

„Strategia noastră de a intra pe piaţa japoneză se bazează pe o cooperare de încredere şi pe termen lung cu actorii locali. Suntem de părere că Kyuden Mirai Energy este un excelent partener pentru noi. Capacităţile noastre se completează reciproc în timp ce împărtăşim aceleaşi valori şi ambiţia de a impulsiona creşterea eoliană în larg în Japonia”, a declarat Sven Utermohlen, Chief Operating Officer la E.ON Climate & Renewables.

La rândul său, Yasuji Akiyama, preşedintele companiei Kyuden Mirai Energy, a subliniat că anul acesta ar putea fi un an memorabil pentru industria eoliană din Japonia, dată fiind noua legislaţie maritimă care promovează producerea energiei eoliene offshore.

„Este un moment excelent să începem activităţi comune cu E.ON, în calitate de cel mai bun partener pentru intrarea pe această nouă piaţă. E.ON are o experienţă remarcabilă în domeniul eoliene offshore şi împărtăşeşte aceeaşi viziune cu privire la angajamentul luat pe plan local de către părţile interesate”, a spus Akiyama.

E.ON este o companie privată internaţională de energie, care se axează pe reţele energetice, soluţii pentru clienţi şi energii regenerabile. Aproximativ 32 de milioane de clienţi achiziţionează de la E.ON energie electrică, gaz, produse digitale sau soluţii pentru mobilitate electrică şi eficienţă energetică.

Kyuden Mirai Energy este o companie de top în dezvoltarea, construcţia şi exploatarea de proiecte de energie regenerabilă în Japonia, de la desprinderea de Kyushu Electric Power Company CO, INC în 2014. Kyuden Mirai deţine în prezent în Japonia o capacitate de 189 megawaţi (MW) din surse regenerabile de energie eoliană, solară şi biomasă şi are încă 511 MW în dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea schimba, din nou, situația
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea ...
Agenții economici au început deja să depună declarațiile privind beneficiarul real, în așteptarea unui act normativ care să o elimine sa să o amâne. Potrivit unui proiect de ordinanță de......
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
Statele membre sunt obligate să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci ...
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Raportul de Gestiune al Automobile Dacia pentru 2020 arată că cifra de afaceri a companiei a fost de doar 18,3 miliarde ...
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. A trimis primele documente către ASF: Mai sunt multe de clarificat!
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. ...
City Insurance face primul pas concret către încheierea tranzacției prin care ar urma să fie preluată de I3CP, un vehicul ...