1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

E.ON vinde 80% din parcul eolian marin Roedsand II, pentru 577 milioane de dolari

E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a anunţat, miercuri, vânzarea unei participaţii de 80% în Roedsand II, unul dintre cele mai mari parcuri eoliene marine din lume, grupului energetic danez SEAS-NVE, pentru 3,2 miliarde de coroane (577 milioane de dolari), transmite Reuters.

13 noi, 2013 | Agerpres

E.ON va păstra 20% din acţiuni şi va rămâne operatorul proiectului din Marea Baltică. Banii primiţi de la SEAS-NVE vor fi folosiţi pentru finanţarea altor proiecte de energie regenerabilă.

'Pentru E.ON, vânzarea participaţiei majoritare la unul din cele patru mari parcuri eoliene marine va duce la reutilizarea capitalului companiei, pentru a ne asigura că vom realiza mai multe proiecte în sectorul energiei regenerabile', a declarat directorul financiar Klaus Schaefer.

Parcul eolian marin Roedsand II are o capacitate de 207 MW şi produce energie pentru aproximativ 200.000 de gospodării. Este situat în Marea Nordului, între insula germană Fehmarn şi cea daneză Lolland.

Miercuri, E.ON a anunţat că pierderile companiei s-au extins în trimestrul trei din 2013, iar vânzările au scăzut cu 13% din cauza mediului economic dificil.

În perioada iulie - septembrie 2013, pierderile nete ale companiei germane au ajuns la 440 de milioane de euro (590 milioane de dolari), de la 114 milioane de euro în perioada similară din 2012, în timp ce vânzările au scăzut la 24,69 miliarde de euro.

E.ON a avertizat că profitul din acest an va fi la nivelul mai scăzut al estimării sale pentru 2013, din cauza scăderii preţului electricităţii şi a boom-ului energiei regenerabile.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) din acest an ar urma să ajungă la 9,2 - 9,3 miliarde de euro (12,4 - 12,5 miliarde de dolari), faţă de 9,2 - 9,8 miliarde de euro estimat anterior.

Profitul anunţat de E.ON pentru 2013 este în linie cu estimările analiştilor, de 9,3 miliarde de euro.

E.ON a vândut active în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro (22 de miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria de 36 de miliarde de euro.

În ianuarie, compania a anunţat că va extinde programul de vânzare a activelor cu aproximativ trei miliarde de euro, la un total de 20 de miliarde de euro.

E.ON vrea să-şi vândă participaţia deţinută la compania de îmbogăţire a uraniului Urenco şi participaţii deţinute în companii locale de utilităţi.

Pentru reducerea costurilor, E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20 de miliarde de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO