Early Game Ventures investește în RoboSelf, un startup românesc ce dezvoltă o tehnologie de roboți software asistenți

RoboSelf Technology, un startup românesc ce dezvoltă o tehnologie de roboți software asistenți, anunță o rundă de finanțare în valoare de 200.000 de euro condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures.
Economica.net - mar, 03 sept. 2019, 08:59
Early Game Ventures investește în RoboSelf, un startup românesc ce dezvoltă o tehnologie de roboți software asistenți

„Robotic Process Automation (RPA) schimbă modul în care profesioniștii din orice domeniu folosesc calculatorul. Roboții software rezolvă toate sarcinile repetitive mult mai rapid și mai eficient decât orice persoană, eliberând operatorul uman și dându-i libertate să se ocupe de alte lucruri care necesită creativitate și luarea de decizii. Dar RPA este o tehnologie complicată, accesibilă deocamdată doar companiilor mari, care pot aloca resurse și personal specializat în acest domeniu. RoboSelf permite utilizatorilor să interacționeze cu roboții software foarte ușor și intuitiv, folosind limbajul natural. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor în acțiuni executabile direct de către roboți RPA. Altfel spus, noi democratizam tehnologia RPA și o facem accesibilă oricui. De aceea viziunea noastră este ca fiecare om care lucrează la calculator sa aibă alături un robot software care să îl ajute cu toate sarcinile repetitive și consumatoare de timp.”, declară Răzvan Dinu, CEO RoboSelf.

RoboSelf colaborează strâns cu gigantul UIPath.

„Am investit în echipa RoboSelf fiindcă vedem o oportunitate de piață enormă. RoboSelf construiește instrumente dedicate companiilor mici și mijlocii prin care acestea pot adopta tehnologia RPA rapid și simplu. Aceste companii își vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp și vor scădea gradul de eroare umană din activitatea lor. RoboSelf simplifică și accelerează adopția RPA și face accesibilă la nivelul companiilor mici și mijlocii această tehnologie care va schimba lumea.”, declară Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...