Eaton a lansat în România noile stații de încărcare rapidă și sigură pentru vehicule electrice

Eaton, companie de management inteligent al energiei, lansează o nouă familie de stații de încărcare, Eaton Green Motion Home și Eaton Green Motion Building, pentru aplicații rezidențiale și comerciale, de curent alternativ, pentru a susține cererea tot mai mare de încărcare a vehiculelor electrice, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 02 apr. 2024, 17:10
Eaton a lansat în România noile stații de încărcare rapidă și sigură pentru vehicule electrice

Noile produse sunt disponibile în România începând cu luna martie 2024 și sunt concepute pentru a fi utilizate atât în interior și în aer liber, cât și în parcări private sau publice.

Eaton Green Motion Home reprezintă o alegere flexibilă pentru încărcarea vehiculelor electrice la domiciliu, oferind o putere de ieșire cuprinsă între 3,7 kW și 22 kW. Livrat cu cablu sau priză standard UE de tip 2 (T2 sau T2S), puterea de ieșire a stației de încărcare Eaton Green Motion Home EV este ușor de reglat, pentru a se potrivi cu sursele de energie disponibile la locul instalării.

Designul elegant și compact al stației de încărcare Eaton se potrivește în spațiile mici. Pentru a asigura ușurință în utilizare, o serie de lumini LED arată starea și procesul sesiunii de încărcare.

Încărcarea este rapidă, chiar și la 3,7 kW, datorită tehnologiei brevetate de Eaton și Green Motion în timpul parteneriatului de cercetare și dezvoltare. Din momentul în care Eaton a achiziționat Green Motion, în anul 2021, acoperirea globală Eaton și expertiza în gestionarea energiei au fost combinate cu experiența de un deceniu a Green Motion în calitate de pionieri în încărcarea vehiculelor electrice.

Beneficiile pe care le aduce această colaborare sunt evidente, de la calitatea tehnică la design-ul stației de încărcare și până la rețeaua de service, care se întinde în cea mai mare parte a Europei.

Stațiile de încărcare Eaton Green Motion Building, cu o putere de ieșire cuprinsă între 3,7 kW și 22 kW, au fost concepute pentru echilibrarea statică sau dinamică a sarcinii pentru până la 50 de unități, cu opțiune de încărcare prioritizată la nevoie. Acestea sunt proiectate pentru utilizarea la locurile de muncă, parcuri comerciale, blocuri rezidențiale și locații similare.

RFID (Radio Frequency Identification) integrat în stația de încărcare Eaton Green Motion Building poate fi utilizat pentru a permite accesul doar a utilizatorilor autentificați și pentru a distribui costurile de încărcare anumitor vehicule. În plus, stația de încărcare este echipată cu un contor MID (Measuring Instruments Directive) pentru a îndeplini cerințele UE de acuratețe în ceea ce privește facturarea. Administratorii de flote de vehicule electrice care oferă șoferilor o stație de încărcare de curent alternativ pe care să o folosească în propriile case vor găsi acest model ideal pentru a separa „utilizarea personală” de „utilizarea în interes de serviciu” pentru declararea cheltuielilor și facturare.

„În calitate de companie specializată în gestionarea energiei, am dezvoltat stațiile de încărcare Eaton Green Motion Home pentru a fi utilizate în siguranță și în armonie cu vehiculul și casa dumneavoastră. Astfel, noul nostru produs devine cea mai bună alegere ca parte a strategiei de management a energiei la domiciliu, fiind dezvoltat pentru a funcționa într-o manieră simplă și rapidă. Încărcătorul Eaton Green Motion Building este proiectat respectând cele mai înalte standarde de securitate cibernetică și datorită capacităților sale superioare de echilibrare a sarcinii, este o alegere bună pentru încărcarea vehiculelor electrice a mai multor utilizatori, fără upgrade-uri costisitoare de rețea”, a declarat Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România.

 

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...