Edenred va lansa tichetele de masă în Republica Moldova

Edenred urmează să deschidă o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - mie, 20 dec. 2017, 11:45
Edenred va lansa tichetele de masă în Republica Moldova

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de ţări, inclusiv în ţările membre ale Uniunii Europene, sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii extra-salariale, fiind folosite de companii pentru a susţine masa de prânz a angajaţilor în zilele de lucru.

În Republica Moldova a fost promulgată în luna octombrie 2017 Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaţilor tichete de masă, urmând ca în curând să fie publicate normele de aplicare a Legii. Cu o populaţie de 3,55 milioane de locuitori, în Republica Moldova activează peste 1.280.000 salariaţi.

Companiile şi instituţiile publice din Moldova vor putea acorda salariaţilor tichete de masă pe suport de hârtie sau card cu o valoare de maxim 45 de lei moldoveneşti (aproximativ 2,1 euro) pentru fiecare zi lucrătoare efectuată.
Valoarea lunară totală a tichetelor de masă va fi astfel de aproximativ 44 euro, ceea ce reprezintă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaţilor moldoveni, respectiv un plus de până la 20% din salariul mediu (200 euro).

Sumele aferente tichetelor de masă din Republica Moldova sunt deductibile şi scutite de contribuţiile sociale şi de impozitul pe venit.

‘Acest avantaj fiscal va încuraja angajatorii să ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariaţilor, la fel cum se întâmplă în prezent în companiile din peste 40 de ţări. În România, tichetele de masă au fost emise începând cu anul 1999, ajungând astăzi să fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esenţiale pentru angajaţi şi companii. Reţeaua de comercianţi parteneri Edenred Moldova este deja în dezvoltare, avem semnale excelente din piaţă şi ne propunem să construim cea mai extinsă şi variată reţea de magazine partenere, la nivel naţional în Republica Moldova’, spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

În România, Edenred a fost primul emitent de tichete de masă pe plan local, în anul 1999, iar în prezent deserveşte peste 35.000 de companii-client, 1 milion de utilizatori şi mai mult de 65.000 de comercianţi parteneri pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou, carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Edenred este liderul mondial în soluţii tranzacţionale pentru companii, angajaţi şi comercianţi. Fie că sunt derulate prin card, aplicaţii mobile, platforme online sau tichete, toate aceste soluţii înseamnă putere de cumpărare crescută pentru angajaţi, costuri optimizate pentru companii şi venituri mai mari pentru comercianţii parteneri.

Grupul reuneşte într-o reţea unică 43 de milioane de angajaţi, 750.000 de companii şi organizaţii şi 1,4 milioane de comercianţi parteneri.

Listata la bursa Euronext Paris sub indexul CACNext20, Edenred activează în 42 de ţări, având aproape 8.000 de angajaţi. În 2016, volumul tranzacţiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.

Edenred este compania care a creat acum mai bine de 60 de ani în Franţa tichetele de masă Ticket Restaurant® şi a dezvoltat modelul tichetelor şi cardurilor preplătite în 42 de ţări, fiind astăzi liderul şi promotorul inovaţiei în acest domeniu. Grupul Edenred conectează 750.000 de companii şi organizaţii client cu 43 de milioane de angajaţi şi utilizatori ai serviciilor sale şi 1.4 milioane de comercianţi parteneri.

 

Te-ar mai putea interesa și
Centura Sighișoara: Strabag, Porr și cinci asocieri de firme vor să construiască șoseaua ocolitoarea a orașului
Centura Sighișoara: Strabag, Porr și cinci asocieri de firme vor să construiască șoseaua ocolitoarea a orașului
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit șapte oferte la licitația pentru construirea Centurii Sighișoara. Printre ofertanți se numără constructorii......
Piața auto norvegiană uimește din nou: doar două mașini diesel în Top 50
Piața auto norvegiană uimește din nou: doar două mașini diesel în Top 50
Norvegia se pregătește să spună adio vânzărilor de mașini diesel sau alimentate cu benzină chiar mai devreme decât ...
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Ministerul Transporturilor propune exproprierea a peste 2.300 de imobile din județul Buzău pentru realizarea tronsonului ...
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate ...