Eduard Hellvig: Trebuie să fim perfecţi pentru ca turiştii să vină la noi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, consideră că în turism reuşesc cei care au cele mai bune costuri, cea mai bună infrastructură şi cele mai bune servicii şi că, pentru a atrage turişti, trebuie să fim perfecţi.
Economica.net - vin, 01 iun. 2012, 19:59
Eduard Hellvig: Trebuie să fim perfecţi pentru ca turiştii să vină la noi

‘Noi nu trebuie să câştigăm competiţia cu alţii. Trebuie să câştigăm competiţia cu noi, cu mentalităţile noastre, cu comportamentul nostru şi cu capacitatea noastră de a înţelege că ne aflăm într-un spaţiu competitiv, într-un spaţiu european în care cine are cele mai bune servicii, cine are cele mai bune costuri, cine are cea mai bună infrastructură şi cine are cele mai bune servicii, acela va reuşi’, a declarat Eduard Hellvig, întrebat vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, dacă vom câştiga vreodată ‘bătălia’ cu bulgarii în ceea ce priveşte turismul de litoral.

Acesta a adăugat că ‘nu ţine de a ne uita la ce fac alţii, ci ţine de noi, să avem capacitatea să înţelegem că, în primul rând, trebuie să fim perfecţi pentru ca ceilalţi să vină la noi’ şi că, dacă o să îndeplinim aceste lucruri, vor veni în România şi turiştii bulgari şi turiştii austrieci.

Ministrul Turismului a apreciat că ‘nu există decât un singur lucru în ceea ce înseamnă industria de turism: competiţia permanentă între noi şi ceea ce vrem să facem noi mai departe’.

În opinia lui Eduard Hellvig este foarte important ca să se introducă sistemul de competitivitate şi de competiţie internă în industria serviciilor de turism, ‘pentru că, cu cât vom avea capacitatea să creăm instrumentele de competiţie în industria de turism, cu atât serviciile şi gradul lor de acceptabilitate în rândul populaţiei vor creşte’.

Şeful MDRT a subliniat că nu trebuie să ne uităm niciodată la ce fac alţii ci, ‘în primul rând, trebuie să ne uităm la noi dacă avem într-adevăr capacitatea şi posibilitatea să facem un turism adevărat, performant’.

Ministrul a mai spus că turismul de nişă – turismul cultural, turismul specific eco, turismul medical – sunt componente pe care le putem acoperi dacă avem determinare, competenţă, pregătire şi tot ceea ce presupune elemente de competiţie în relaţia cu piaţa.

‘Atâta timp cât lucrurile astea nu le rezolvăm la nivelul nostru, să ştiţi că indiferent de câte politici naţionale o să realizăm, competiţia o să o pierdem’, a conchis ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...