Educaţia la distanţă este o principală problemă ridicată de pandemie

Economica.net
04 09. 2020
scoala_665444_67676100

Profesorii și studenții au construit o punte între ecranele educației online. Cu toate acestea, pentru prima dată, calitatea predării și disparitatea dintre zonele urbane și rurale au întâmpinat unele dificultăți și probleme. Condiție de comunicare slabă în care numai Internetul poate oferi acces la cursurile online. Cu toate acestea, din cauza infrastructurii și a condițiilor personale, mulți copii din zonele rurale au rețele slabe, iar aceștia trebuie să călătorească departe pentru a beneficia de cursuri online. Condiții precare sunt în multe gospodării rurale din toată lumea. Acolo copiii nu au toți computere și smartphone-uri, iar numărul mare de elevi și nevoia de echipament, agravează școlarizarea multora dintre cei din mediul rural.

În spatele noilor probleme ale cursurilor online se află problema decalajului în educația urbană și rurală. Pentru că decalajul în educația digitală va crește, acesta necesită o atenție deosebită din partea societății. Pe de o parte, calitatea hardware-ului, cum ar fi calitatea rețelei, computerului și a telefonului mobil și, pe de altă parte, problema software-ului, atitudinea de învățare a elevilor și capacitatea părinților de a îndruma și supraveghea elevii.

Pentru a face față problemelor hardware, guvernele trebuie mai întâi să promoveze construcția 5G pentru a preveni defectarea rețelei, pentru a asigura o acoperire cuprinzătoare și de înaltă calitate a semnalului și pentru a îmbunătăți predarea în rețea pentru a obține efecte didactice mai bune. În școlile urbane, elevii și profesorii sunt mai adaptabili, dar sunt și începători în acest sens. De aici și efectul cursurilor online slab în unele state de pe glob.

Statul trebuie să crească investițiile în rețeaua rurală, să încurajeze și să promoveze construcția infrastructurii acesteia și să permită tuturor gospodăriilor să acceseze internetul pentru a se adapta la dezvoltarea viitoare a predării cu ajutorul tehnologiei.

Decalajul educațional dintre zonele urbane și rurale este inevitabil. Însă trebuie să luptăm pentru a îl reduce, astfel încât copiii din familiile sărace să aibă mai multe oportunități de a primi educație.