1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Efectele vânzării magazinelor Real asupra Metro Group. Ce se întâmplă în România

Grupul de retail german Metro a dat publicităţii primele rezultate financiare după vânzarea magazinelor Real din Sud-Estul Europei către francezii de la Auchan. E pe pierdere.

02 mai, 2013 | ECONOMICA.net

Metro Group a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi nete de 16 milioane de euro, sub nivelul înregistrat cu un an mai devreme când grupul a înregistrat un minus de 79 de milioane de euro, potrivit informaţiilor companiei. De asemenea, EBIT (surplusul sau deficitul  generat de activitatea de exploatare normală şi curentă a intreprinderii) a crescut la 1 milion de euro, comparativ cu o pierdere de 8 milioane de euro în primul trimestru al anului trecut, iar datoria netă a scăzut cu 922 de milioane de euro. Ajustat cu modificarea portofoliului, EBIT s-a cifrat la 14 milioane de euro.

Vânzări în scădere

În schimb, vânzările grupului au scăzut pe fondul unui număr mai mic de zile în care magazinele companiei au fost deschise, conform explicaţiilor retailerului. Metro Group a raportat în primul trimestru al anului vânzări în valoare de 15,5 miliarde de euro, cu 0,9% mai mici decât în 2012. În Germania, compania a avut o creştere de 1% a vânzărilor, dar au raportat scăderi în Europa de Vest (-6,6%). În Europa de Est au avut un plus de 0,3%. Cel mai bine au vândut în primele luni ale anului magazinele Media Saturn (plus 2%) dar s-a observat o creştere şi a vânzărilor online.

Impactul tranzacţiei cu Auchan

Până la 31 martie 2013 , singurele magazine Real care au trecut efectiv în portofoliul Auchan, după tranzacţia din noiembrie 2012, au fost cele din Ucraina. În consecinţă, activele destinate vânzării ale Metro au scăzut cu 35 de milioane de euro în timp ce datoriile legate de aceste active au scăzut cu 17 milioane de euro. În ceea ce priveşte situaţia din România, în raportul financiar al companiei se specifică faptul că cedarea de bunuri, adică cele 20 de magazine pe care le-a cumpărat Auchan, se va face în cursul acestui an, după ce Consiliul Concurenţei îşi va da acordul. 

Amintim că Auchan a preluat 20 din cele 24 de magazine operate de Metro Group în România sub brandul Real. Magazinele din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopia Bihorului şi Suceava nu au fost preluate de către Groupe Auchan, dar vor rămâne în continuare funcţionale sub umbrela Metro Group.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO